Litoralul românesc

SC Dencer Fier SRL, specializaţi în forjarea ţepelor pentru clienţii naivi

Pe site-ul senatorului Iulian Urban a fost postat un mesaj aparţinând unui constănţean ţepuit de firma SC Dencer Fier SRL. Paul Oţetaru susţine că pe 11 decembrie 2008 a apelat la ajutorul firmei mai sus menţionate pentru a nişte măsurători şi pentru evaluarea costurilor implicate de confecţionarea a două porţi şi a unei balustrade de balcon.

Un articol de Andreea PAVEL

”Am fost şi l-am luat pe directorul comercial al societăţii, d-nul Cerchez Hasan Gunis, l-am transportat la adresă, unde acesta a făcut măsurătorile, o schiţă şi mi-a făcut o ofertă de 4500 lei pentru toată lucrarea. Tot dânsul a avansat oferta de a plăti anticipat şi astfel să beneficiez de o reducere de 500 lei. Am acceptat cu condiţia ca lucrarea să fie finalizată până la data de (cel târziu) 25 decembrie 2008”, îşi continuă constănţeanul scrisoarea. Acesta menţionează că Gunis l-a asigurat că termenul va fi respectat, convingându-l astfel pe Oţetaru să achite anticipat întreaga lucrare, adică suma de 4000 RON. În schimbul sumei încasate, directorul firmei i-a eliberat clientului o dispoziţie de încasare, asigurându-l că ”mai târziu” va intra şi în posesia facturii şi a contractului. Nu ştim ce înseamnă mai târziu pentru Gunis, în condiţiile în care nici după trei luni constănţeanul nu a primit documentele necesare. Pe 24 şi 25 decembrie anagajaţii firmei s-au prezentat la domiciliul lui Oţetaru din Cumpăna şi au montat parţial una dintre porţi şi balustrada, asigurându-şi clientul că nu există motive de îngrijorare, întrucât până la sfârşitul anului, lucrarea se va finaliza. N-a fost să fie aşa: ”L-am sunat pe d-nul director comercial de atunci la fiecare 2 -3 zile şi de fiecare dată primesc promisiuni că, citez ”mâine – poimâine venim, promit” şi astfel mă amână de mai bine de două luni, timp în care eu stau fără poartă, câinii şi ”oamenii străzii” îmi vandalizează curtea, îmi împrăştie gunoiul şi îmi fură încălţămintea de la uşă”, adaugă dezamăgit Paul Oţetaru.

Clientul blamează atitudinea inspectorilor de la OPC

Paul Oţetaru susţine că nici până pe 28 februarie nu a intrat în posesia vreunei facturi, sau a vreunui contract, aşa cum îi promisese directorul comercial, singurele dovezi care i-au rămas fiind dispoziţia de încasare şi o schiţă nesemnată şi neştampilată. ”Mai menţionez că de atunci îl contactez periodic pe d-nul Cerchez Hasan Gunis şi, aşa cum este de aşteptat, primesc în continuare promisiuni şi termene, de obicei în fiecare marţe viitoare (are o slăbiciune pentru ziua de marţi). Bineînţeles că nici până în prezent nu au venit şi nici nu au mai dat vreun semn de viaţă. Am trimis aceeaşi scrisoare şi la adresa [email protected] în data de 09.02.2009 şi am primit un răspuns care nu mă mulţumeşte deloc”.

Constănţeanul se gândeşte acum să facă o plângere la Garda Financiară, din cauză că nu i-a fost înmânată nici factură, nici contract: ”De asemenea, mă gândesc (deşi nu mă bucură ideea de a face rău, dar mă simt frustrat) să adresez o plângere direct către Garda Financiară, dat fiind că lipsa emiterii de factură şi contract sunt scump pedepsite, astfel încât poate domnul director comercial face un efort şi îşi aminteşte şi de mine”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top