COMUNICATE

Reclamanţii “violatorului” Argintaru credeau că semnează pentru eliberarea lui

Semnatarii tabelului care a stat la baza arestării preventive au fost induşi în eroare

Reluăm cazul Argintaru (tânărul din Ostrov acuzat că ar fi sechestrat, ameninţat şi violat două minore) cu informaţii noi. În momentul reţinerii, pentru a i se putea elibera un mandat de arestare preventivă, împotriva lui Alin Argintaru au fost strânse semnături pe un “Tabel cu persoane ce sunt speriate şi terorizate de Argintaru Alin-Constantin şi familia lui şi declară că acesta este un pericol pentru ordinea publică”. Mama şi fratele lui Alin Argintaru au fost surprinşi la proces văzând numele ce apăreau pe tabel, pentru că unii le erau chiar prieteni de familie.

Un articol de Răzvan ROTARU, Ştefan Doru COPOŢ

Semnăturile au fost strânse de la mai multe persoane din Ostrov, imediat după începerea cercetărilor, de către familiile reclamantelor, din poartă-n poartă. Am stat şi noi de vorbă cu câţiva dintre semnatari, care ne-au declarat că nu au ştiut ce semnează, căci listele nu aveau antetul din care să reiasă că ei îl învinovăţeau. Unora dintre ei li s-a spus că semnăturile sunt pentru eliberarea lui Alin, iar altora că e vorba de o reclamaţie împotriva scandalagiilor care fac gălăgie noaptea, la ore târzii, în centrul Ostrovului. O parte dintre semnatari sunt minori, iar datele de stare civilă le-au fost luate de la şcoală fără ca ei sau părinţii să îşi dea acordul. După ce Dorina Argintaru (mama lui Alin) a stat de vorbă cu aceste persoane, în prezenţa unor jurnalişti, poliţistul Ion Florea de la Poliţia Băneasa i-a luat cu maşina din Ostrov pe Georgiana Dincă şi Cătălin Paenalte (ambii sunt elevi la şcoala din localitate), i-a dus la biroul de poliţie din Băneasa şi i-a pus să dea declaraţii. Deşi cei doi sunt minori şi nu sunt nici măcar martori în dosar, poliţistul i-a audiat şi a ţinut să afle dacă Dorina Argintaru i-ar fi influenţat în vreun fel. Contactat telefonic de reporterii DEZVĂLUIRI, poliţistul Florea nu a vrut să comenteze în niciun fel legalitatea acţiunilor sale şi ne-a trimis la purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa. Redăm mai jos declaraţiile unora dintre semnatarii tabelului.

Georgiana Dincă: “La mine au venit într-o dimineaţă, eu dormeam, au venit la uşă, nu mi-am dat seama despre ce e vorba şi am semnat. Nici nu mai realizez despre ce era vorba. În orice caz, nimeni nu mi-a spus că e împotriva lui Alin. Dacă aş fi ştiut, nu aş fi semnat, căci Alin nu mi-a făcut niciodată nimic şi nici altcineva din familia lui. Era un tabel, erau mai multe persoane, chiar nu ştiam despre ce e vorba. Apoi ne-au spus şi profesorii la şcoală că de ce ne-am băgat că au fost şi la ei, dar nu au semnat pentru că unii îl cunosc mai bine şi altora nu le-a făcut nimic şi de ce să semneze?”

Cătălin Paenalte: “Mie mi-au spus că semnez pentru eliberarea lui. Şi nu am văzut ce scrie sus, pentru că nu era prima foaie… au fost mai multe semnături. Şi i-am zis că nu am buletinul la mine, şi că îi dau doar numele şi semnătura. Eu am înţeles că erau în mare parte în favoarea lui. Apoi, m-au luat la întrebări doi poliţai. Unul dintre ei a fost coleg cu tata şi m-a sunat, mi-a vorbit foarte frumos, după aia a venit poliţaiul celălalt şi m-au întrebat: au făcut presiuni Mădălin (fratele lui Alin-n.red.) şi mama lui? Şi am zis nu! Şi pe urmă m-au întrebat: ne dai şi nouă o declaraţie? Şi am zis că da… Declaraţia mi-a luat-o domnul Florea, nu mi-a dictat nimeni nimic, apoi am intrat în altă cameră, a ieşit puţin domnul Florea şi pe urmă m-au întrebat ce-am scris, ce-am declarat, dar pe alt ton acum…Adică au încercat să mă sperie. M-au întrebat ce am vorbit cu nişte domni care au venit la Ostrov şi ne-au pus întrebări. Eu în declaraţie am menţionat că bănuiesc că erau avocaţi, dar apoi am aflat că erau reporteri. Şi Florea nu ştia că ne-a luat interviu şi a venit Florea şi m-a întrebat ce-am vorbit şi ce-am zis”.

Rodica Toncea: „A zis că ne deranjează muzica, mă deranjau cei care făceau gălăgie şi am zis că pentru asta semnez! Eu cu alte probleme de-ale lor n-am treabă, băieţii mei sunt prieteni cu Mădălin şi Alin. Au venit fetele alea cu un tabel la mine şi m-au pus să semnez pentru că deranjează blocul. Stau unii noaptea, până pe la trei-patru dimineaţa şi fac gălăgie şi înjură. Pentru chestia asta am semnat, dar n-am ştiut că este vorba de altceva. Dacă o întâlnesc o trag eu la răspundere, ce eu am 15-20 de ani să mă tragă în chestii de-astea? Pot să dau şi în scris că nu am citit nimic, nici un antet. Pentru muzica dată tare şi înjurături, şi altele da, am semnat, dar nu ştiam ce e de fapt! Şi Alin nu e un băiat care să violeze, hai să fim serioşi. Eu nu eram de acord să semnez în veacul veacului aşa ceva!”

Lucian Caliani: „Mie mi-au spus că dacă am vorbit vreodată cu Argintaru, chestii de-astea. Era un tabel, aşa, făcut pe o foaie şi a zis: dă pix, direct. Nu scria nimic sus, că vedeam dacă era. Şi am semnat acolo”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top