Opinii

Reabilitarea Căminului Cultural din Luncavița, tot mai aproape de finalizare

Administrația publică locală a comunei tulcene Luncavița continuă, și în această perioadă, lucrările la proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare – Așezământ Cultural”. Compania Națională de Investiții (CNI) este autoritatea publică ce susține integral costul acestui proiect deosebit de important pentru comunitatea din Luncavița, aici fiind locul unde se vor desfășura toate activitățile socio-educative din comună.

”În ultimii ani Luncavița s-a remarcat la nivel național și de foarte multe ori internațional, prin susținerea culturii, tradiției, protecției mediului, activităților antreprenoriale pentru diverse categorii sociale și în multe alte preocupări publice, reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural impunându-se ca un proiect prioritar”, declară primarul comunei, Ștefan Ilie.
Valoarea totală a proiectului este de 769.192 lei (fără TVA), fiind finanțat în totalitate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții.
Conform datelor tehnice ale investiției, la Căminul Cultural se vor realiza lucrări de consolidare a fundațiilor prin subzidiri și cămășuirea soclurilor, soclu din polistiren extrudat rezistent la umiditate, izolarea termică a pereților exteriori cu polistiren expandat, refacerea trotuarelor, tencuială decorativă, înlocuirea corpurilor de iluminat, instalații de ventilație, reabilitarea termica, izolarea fonică a sălii de spectacole, echipamente de sonorizare și lumini, videoproiector și ecran de proiecție, 300 de scaune etc. 
În același timp, Primăria Luncavița a lansat anunțul de consultare publică asupra propunerilor preliminare – plan urbanistic zonal – pentru proiectul înființare-construire After School și spațiu de joacă în comuna Luncavița.
”Am primit foarte multe solicitări din partea părinților. Deocamdată suntem în stadiul de PUZ, dar sperăm ca în doi ani de la obținerea finanțării proiectul să fie finalizat”, ne-a declarat Ștefan Ilie. Valoarea estimată a centrului After School este de 400 de mii de euro, iar sursa de finanțare ar putea veni prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – AFIR. De această nouă investiție se vor bucura circa 90 de copii din Luncavița.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top