Actualitate

Ziua Muzeelor, la Constanța: Muzeul de Artă te invită la o zi plină de evenimente culturale, cu intrare liberă

Cu ocazia zilei internaționale a Muzeelor, la Constanța, Muzeul de Artă va fi deschis publicului sâmbătă, 18 mai 2024, în intervalul orar 10.00–18.00, iar accesul în toate cele trei secții ale instituției (Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” din Constanța și Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă” din Topalu) va fi gratuit. Această decizie are la bază hotărârea angajaților instituției muzeale de a nu efectua ore suplimentare în afara programului de muncă, în data de 18 mai 2024, întrucât aceștia se vor ralia protestelor din țară. 

Ziua Muzeelor, la Constanța: Listă activități

Toate activitățile prevăzute în programul zilei de 18 mai 2024 vor fi realizate în intervalul orar 10.00–18.00, după cum urmează:

♦ La Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” va fi deschisă expoziția de grafică și instalație „Revedere – Ala Jalea Popa”, curatoriată de Anca Boeriu și Mariea Petcu Chioibaș, iar de la ora 14.00 va avea loc un atelier de creație artistică, cu publicul, curatoriat de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, cadru didactic la Facultatea de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

♦ De la ora 15.00, pe bulevardul Tomis, va avea loc parada stradală intitulată „Carul lui Thespis”, realizată cu studenți ai Facultății de Arte, specializarea Actorie, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, în regia lui Mihai Mălaimare, un proiect coordonat de prof. univ. dr. Daniela Vitcu.

♦ Începând cu ora 16.00, la Muzeul de Artă Constanța va avea loc performance-ul „Artă la metru 3 6 9”, coordonat de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov.

Ziua Muzeelor, la Constanța: Studenții vor oferi informații vizitatorilor

La activități vor fi prezenți, în calitate de voluntari, pentru a asigura buna desfășurare a acestora și pentru a oferi informații vizitatorilor, studenți de la Facultatea de Arte, specializările Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, Studii Interdisciplinare în Arte Vizuale și Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, din cadrul Universității „Ovidius”, precum și elevi de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța.

Muzeul de Artă Constanța invită publicul să viziteze sălile din muzeu dedicate expoziției permanente și expozițiilor temporare și să participe la acțiunile cultural-artistice pregătite. Mulțumim pentru înțelegere!

Accesul în muzeu se face gratuit, fără programare prealabilă, în intervalul orar  10.00–17.30 (ora de intrare a ultimului vizitator).

Vezi și: Salonul de Primăvară 2024 aduce artiști consacrați la Muzeul de Artă Constanța – Dezvaluiri.Ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top