Opinii

S-a dat startul Sărbătorilor de poveste la Peștera

”A devenit deja tradiție ca zeci de mii de oameni sa ne viziteze în luna decembrie, așa încât nici în acest an nu îi putem dezamăgi pe cei care întâmpină magia sărbătorilor de iarnă din parcul amenajat în comuna Peștera”, ne declară primarul Marius-Liviu Petre.

Astfel, startul sărbătorilor de iarnă s-a dat în parcul amenajat la fel ca în anii trecuți cu sute de mii de lumini ce fac deliciul deopotrivă al copiilor dar și al adulților.

 

Edilul comunei speră ca tot efortul celor din administrația locală să fie apreciat de locuitori și de oaspeți, mai ales că la fiecare sfârșit de săptămână, până în ziua de Crăciun, pregătește o sumedenie de surprize ce va face din Peștera un punct de referință pentru toți constănțenii. Vă spunem doar că vă așteaptă de fiecare dată câte un spectacol culinar în care veți putea vedea cum se pregătesc bunătăți specifice zonei în care ne aflăm – de la berbecuț la proțap, la pregătirea pastramei și, desigur, tradițiile legate de tăierea porcului.

Un prim eveniment s-a desfășurat, fiind vorba de un amplu un spectacol culinar de excepție – demo cooking live – la care au participat bucătari renumiți (participanți la emisiunea „Chefi la cuțite”). Să nu uităm nici de cel mai mare ceaun din România, în care au fost preparate câteva sute de porții de fasole, mâncarea tradițională a românilor.
 ”Pentru cei mai mici locuitori ai comunei avem pregătite zeci de surprize, de care suntem convinși că se vor bucura și în acest an. Îi așteptăm alături de noi pe prietenii comunei Peștera, oameni care an de an ne-au vizitat la fiecare eveniment organizat de Primăria si Consiliul Local Peștera, dar și pe cei care din diverse motive nu au ajuns încă, pentru a ne bucura împreună de magia sărbătorilor de iarnă” a mai adăugat primarul comunei.
În paralel cu pregătirea evenimentelor de sărbătoare, administrația locală a continuat implementarea proiectului în care este partener ”Plantăm fapte bune”. Astfel, peste 250 de voluntari au plantat la finalul lunii noiembrie peste 10.000 de puieți pe o suprafață de 1 ha de teren (aproximativ 1 km), comuna Peștera fiind singura din județul Constanța care este implicată în acest proiect.
Și pregătirile pentru deszăpezire s-au finalizat, astfel încât prima zăpadă nu-i va lua pe nepregătite pe reprezentanții administrației locale din Peștera. Toate lucrările se vor efectua cu firma primăriei care are în dotare utilajele necesare pentru menținerea drumurilor comunale în condiții optime pentru circulație.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top