COMUNICATE

Răsculații lui Grameni nu vor să audă de datoriile viei Mihai Viteazu

În urma cu un an, pe când conducea din calitatea de simplu cetatean rascoala împotriva „moldovenilor” de la SC Speed SRL Husi, primarul liberal al comunei Mihai Viteazu  lasa sa se înteleaga ca îi va îndemna pe proprietarii care urmau sa îl transforme pe fiul sau în viticultor sa-si achite obligatiile restante catre Asociatia Viticola din localitate. Gheorghe Grameni (foto) nu a clintit nici un deget pentru îndreptarea situatiei, ca dovada ca promisiunile sale au fost aruncate doar pentru a-si vedea visul cu ochii. Aparat de relatiile politice pe care le întretine cu gruparea macedoneana din PNL Constanta, primarul are convingerea deja formata ca nici una din actiunile sale, atât în plan administrativ, cât si privat, de afaceri, nu îi vor cauza vreo neplacere. Situatia tensionata de la Via Mihai Viteazu dateaza din primavara anului trecut, când o parte din proprietarii de vita de vie înscrisi în asociatie l-au sustinut în cadrul unei adunari generale pentru a cere ca podgoria sa fie exploatata pe bucati de catre toate persoanele juridice interesate, care ar putea convinge proprietarii de conditii de arendare mai bune.

Un articol de Adrian CÂRLESCU

Desi arendarea în sine a suprafetelor în cauza nu era permisa de legislatia în vigoare, prin vocea glasurilor multimii Grameni a reusit sa-si impuna punctul de vedere, astfel încât, peste noapte, fiul sau Dumitru a preluat 76 de hectare de vie, prin intermediul firmei Agricola Sin SRL Sinoe. Primarul a fortat hotarârea adunarii generale, chiar si în conditiile în care aceasta era ilegala, comitând o ilegalitate si mai mare: în speta, încheierea unor contracte de arenda în forma autentica la Primaria din localitate. Desi atunci fiul primarului se obligase verbal si în scris, potrivit unui protocol încheiat între Via Mihai Viteazu si firmele care au preluat podgoria în lucru, sa participe cu cota sa parte, raportat la numarul de hectare lucrate, la plata datoriilor istorice ale asociatiei, în toamna anului trecut acesta a refuzat orice plata, ba mai mult, când creditorii asociatiei au instituit cu acordul instantei sechestru asigurator asupra recoltei, firma lui Dumitru Grameni a purces la sustragerea strugurilor. În primavara acestui an, dupa un lung sir de plângeri penale schimbate între familia primarului si firma Speed, la ultima adunare generala s-a hotarât retragerea oamenilor lui Grameni din asociatie, însa cu aceeasi obligatie de a suporta proportional cu suprafetele detinute cotele parte din datoriile istorice. Din nefericire, ceea ce se anticipa înca de la începutul anului s-a întâmplat, în sensul ca proaspetii viticultori nici macar nu au catadicsit sa încheie conventiile de preluare a creantelor. Vom reveni!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top