Politic

Publicitatea la țigările electronice-interzisă!

Publicitatea la țigările electronice-interzisă

Publicitatea la țigările electronice-interzisă, anunță George Șișcu. Deputatul a susținut recent o inițiativă legislativă importantă în cadrul Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților. Această inițiativă vizează interzicerea publicității la țigările electronice. Deputatul Șișcu este unul dintre co-semnatarii acestui proiect de lege, care are scopul de a proteja sănătatea tinerilor și de a descuraja fumatul în rândul adolescenților.

„Observăm, în ultimii ani, preponderent în rândul adolescenților și tinerilor o creștere alarmantă a fumatului în noua formă, fără ardere. Mai mult, publicitatea foarte agresivă, nereglementată până acum în nici un fel, le „vinde” acest obicei ca pe unul care ține un stil de viață urban și cool.

Am susținut ieri prin votul meu în cadrul Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților inițiativa legislativă liberală de interzicere a publicității la țigările electronice. Este, de altfel, un proiect de Lege printre ai cărui co-semnatari mă număr.

Publicitatea la țigările electronice-interzisă. Măsura vizează atât spațiul media, cât și pe cel stradal

Prin modificarea Legiii Audiovizualului, precum și a celei privind Publicitatea, promovarea explicită pentru produsele din tutun, ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului si a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum si pentru pliculețele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) va fi interzisă. Așadar, măsura vizează atât spațiul media, cât și pe cel stradal/spații publice și o consider binevenită.

Prin interzicerea expunerii la astfel de reclame, sperăm să reducem atracția pe care aceste produse o exercită asupra tinerilor, descurajând inițierea fumatului în rândul acestora. Este vital să combatem imaginea „romanțată” a fumatului promovată în publicitate, pentru a contracara efectele sale nocive asupra sănătății.

Este responsabilitatea noastră, ca legiuitori, să asigurăm un mediu în care tinerii să poată crește și dezvolta în siguranță, departe de influențele nocive ale industriei tutunului și a produselor sale inovative, dar periculoase”, transmite deputatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top