Actualitate

Proiectul de reabilitare a dispensarului uman din Comana, în discuția consilierilor locali

Un proiect deosebit de important pentru comunitatea din Comana, județul Constanța, este cel al reabilitării și extinderii dispensarului uman, un proiect ce va facilita accesul populației la servicii medicale oferite în condiții moderne.

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local al comunei Comana, consilierii au discutat și adoptat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Adam privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru proiectul „Reabilitare și extindere dispensar uman din localitatea Comana, județul Constanța”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL II.

Extinderea și modernizarea dispensarului costă aproximativ 1,2 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în procent de 70%, iar restul de 30% se finanțează cu bani de la bugetul județean. Contractul de executare a lucrărilor a fost semnat în decembrie 2020 având un termen de finalizare de 24 de luni.

Pe lângă lucrările de construcție pentru noua clădire și de reabilitare a celei vechi, proiectul cuprinde și dotarea cu instalații termice, ventilație și climatizare, grupuri sanitare și înlocuirea instalației electrice existente. Ferestrele existente la clădirea veche vor fi înlocuite cu ferestre cu tâmplărie PVC pentacamerală, cu geam termopan. Noul dispensar va beneficia de o centrală termică pe bază de combustibil solid, de un sistem de trei panouri solare de producere a apei calde menajere, cu boiler termoelectric de acumulare a apei calde menajere, de 300 de litri, vase de expansiune, pompe, sistem automatizare și regulator.

Comuna Comana este situată în sudul județului Constanța învecinându-se la Nord şi Est – comuna Amzacea, la Sud – comuna Albeşti, la Vest – comuna Chirnogeni. Comuna este străbătută de Drumul Naţional DN 38 Constanţa – Negru Vodă. În componența comunei intră satele: Comana (reședință), Tătaru și Pelinu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top