Actualitate

Comuna Lipnița va implementa două noi proiecte în valoare de peste 15 milioane de lei

Comuna constănțeană Lipnița va beneficia de finanțarea a două proiecte prin Programul Național „Anghel Saligny”, un program derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Primul proiect se referă la înființarea unui sistem de alimentare cu apă în satul Cuiugiuc, comuna Lipnița, și, respectiv, înființare sistem de alimentare cu apă în satul Izvoarele. Investiția ajunge la 2.086.892,79 de lei.

Al doilea proiect finanțat prin „Anghel Saligny” este cel de înființare a unui sistem de canalizare în satul Lipnița. Valoarea investiției ajunge la 13.724.590,20 de lei.

„Sunt proiecte deosebit de importante pentru comuna noastră. Banii sunt bineveniți și sperăm să trecem cât mai repede de etapele procedurale (semnarea contractelor din finanțare, licitațiile publice) pentru a demara concret lucrările de execuție”, declară primarul Nicolae-Florin Dinu.

Primăria Lipnița a depus în vederea obținerii finanțării și un proiect de asfaltare a 4,4 kilometri de drumuri comunale, drumuri cu care se face legătura între aproape toate satele comunei. „Chiar dacă nu am obținut finanțarea prin „Anghel Saligny”, acest proiect rămâne prioritar pentru noi. Vom căuta alte surse de finanțare pentru ca aceste drumuri să fie asfaltate. Sunt drumuri situate în zone unde nu necesită canalizare, astfel că asfaltarea lor se poate face fără probleme”, explică primarul.

Comuna Lipnița este formată din șapte sate: Lipnița – reședința comunei, Coșlugea, Canlia, Izvoarele, Goruni, Carvăn, Cuiugiuc. Este una dintre comunele dobrogene care au nevoie de finanțări pentru investiții în infrastructură de aceea prima măsură luată de administrația condusă de Nicolae-Florin Dinu a fost cadastrarea drumurilor comunale, absolut necesară pentru ca acestea să poată fi cuprinse în proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top