Actualitate

Primăria Cobadin va reabilita drumul spre Conacu cu bani guvernamentali

Încă din toamna anului trecut, Primăria Cobadin a întocmit documentația în vederea atragerii de fonduri pentru reabilitarea și asfaltarea drumului comunal DC 26 care face legătura între DJ 391 și satul Conacu. Este vorba despre un drum de aproximativ 5,6 kilometri.

Acum, Ministerul Dezvoltării a anunțat că administrația condusă de Cristian Telehoi va primi 9,85 de milioane de lei pentru reabilitarea acestui drum. Finanțarea se va face prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

În comuna Cobadin se derulează la ora actuală și o altă investiție majoră, de peste 10 milioane de lei, prin care se urmărește amenajarea şi reabilitarea unor străzi din localitățile Cobadin şi Viişoara în lungime de 8,660 kilometri, lăţimea proiectată 4,00-5,50 metri, lăţime acostamente 0,50-0,75 metri, rigole betonate, rigole carosabile, podeţe acces auto şi pietonal, cu suprafaţa construită totală de 68.024,81 mp.

De asemenea, de la bugetul de stat se vor aloca sume în valoare de 5,6 milioane de lei (cu TVA inclus) pentru executarea lucrărilor de reabilitare și amenajare străzi în comuna Cobadin.

Și proiectul „Extindere rețele apă în localitățile Cobadin și Viișoara” este o prioritate pentru administrația locală. Această investiție este finanțată cu bani de la bugetul local. Conform caietului de sarcini, proiectul presupune executarea de lucrări pe străzile Gladiolei și Zorelelor din localitatea Cobadin (pe porțiunile pe care nu există rețele de apă la această oră) și străzile Zorelelor și Izvor din localitatea Viișoara.

Pe strada Zorelelor din Viișoara, conducta de apă se va extinde pe o lungime de 320 de metri, iar pe strada Izvor se va extinde pe o lungime de 230 de metri.

Administrația locală estima inițial valoarea proiectului la aproximativ 300.000 de lei fără TVA, dintre care, cea mai mare sumă – aprox.185.000 de lei va merge către extinderea rețelei de apă din Viișoara.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top