Opinii

Proiectele continuă la Babadag

Cu siguranță, orașul Babadag este un loc unde proiectele cu finanțare europeană sunt mai mult decât necesare. Consiliul și Primăria orașului au început încă din luna ianuarie 2016 un amplu proces de depunere a unor cereri de finanțare UE pentru ample lucrări de infrastructură.

Georgian Caraman, primarul localității, ne-a vorbit de câteva dintre aceste proiecte care vor schimba înfățișarea străzilor și vor spori confortul locuitorilor. În primul rând, administrația locală a depus nu mai puțin de zece proiecte PNDL ( Programul Național de Dezvoltare Locală) la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Printre cele mai importante se numără cele cu privire la asfaltarea, introducerea rețelei de canalizare și a branșamentelor pe străzile Vlad Țepeș, Eternității, Măcriș și Gheorghe Lazăr.

De asemenea, prin subprogramul Regenerare urbană a municipiilor și orașelor, administrația Babadagului amenajează trotuarele de pe strada Republicii și Mihai Viteazu. Valoarea acestui proiect este de 3,65 milioane de lei.
Tot în lista celor zece proiecte figurează și asfaltarea altor străzi din oraș, introducerea rețelei de apă potabilă, a canalizării, branșamentelor sau construirea de poduri în anumite zone. Dacă ar fi să amintim doar câteva străzi care-și vor schimba înfățișarea, atunci locuitorii de pe strada Florilor, Mărului, Fabricii, Daciei, Vasile Lupu, Vasile Alecsandri, Pavel Gheorghe vor avea motive de bucurie.
Va continua și programul de construire de blocuri pentru tineri, în vederea închirierii, prin celebrul program ANL, dar și construirea unui bazin de înot didactic și a unei săli de sport cu o capacitate de 180 de locuri în tribune.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top