Actualitate

Proiecte de milioane de euro pentru cea mai mare comună din județul Tulcea. Cum se transformă Sarichioi

Sarichioi, comuna cea mai mare din județul Tulcea este în continuă transformare. Asta, în primul rând proiectelor accesate de administrația locală, proiecte majore care privesc toate aspectele vieții localnicilor.

Fie că sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), prin intermediul ITI Delta Dunării, GAL Delta Dunării sau FLAG, proiectele aduc milioane de euro, bani cu care se execută aceste lucrări.

În acest moment, conform primarului Vitali Cristian Finoghen se află în plină executare mai multe proiecte, patru dintre acestea fiind finanțate prin PNDL. Este vorba despre construirea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Sarichioi și Zebil, care include și o stație de epurare în Sarichioi ( 16 milioane de lei), despre modernizarea unor drumuri în toată comuna, cu o lungime de 16 kilometri (13 milioane de lei), despre construirea unei grădinițe noi în Sarichioi și demolarea celei vechi (2,7 milioane de lei).

Un alt proiect finanțat prin PNDL este cel de reabilitare a Școlii „Mihail Moruzov” din localitatea Zebil, o clădire reprezentativă pentru comunitate. Pentru acest proiect au fost alocate 3,6 milioane de lei. Școala este o clădire care face parte din complexul celor cinci imobile construite de Mihail Moruzov, parte a patrimoniului comunei.

Pe lângă aceste proiecte, administrația locală are în plin proces de licitație proiectul de asfaltare străzi în comuna Sarichioi, proiect finanțat prin intermediul ITI Delta Dunării. Valoarea lui este de 1 milion euro.

Tot în execuție este și proiectul de construire a unui teren multisport, cu 100 de locuri și spațiu de joacă aferent copiilor, proiect finanțat prin intermediul GAL Delta Dunării. De asemenea, prin aceeași sursă de finanțare, comuna Sarichioi a reușit să atragă bani pentru realizarea unui Centru social de Zi în localitatea Enisala. Proiectul este în stadiul de avizare a proiectului tehnic (PT).

Tot în avizare este și procedura de licitație pentru Căminul Cultural din Sarichioi, contract finanțat prin ITI Delta Dunării în valoare de 560.000 de euro

Vitali Cristian Finoghen și colegi săi din primărie lucrează și la un proiect cu o investiție mai mică, de aproximativ 45.000 de euro, prin care ansamblurile din comună vor fi dotate cu costume populare tradiționale și cu instrumente tradiționale, specifice comunităților de ruși lipoveni.

Nu în ultimul rând, în procedură de evaluare financiară se află proiectul de eficientizare energetică a Școlii și atelierului din localitatea Sarichioi. Proiectul este depus în cadrul POR-Programul operațional Regional.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top