Actualitate

Marian Gălbinașu, primar Corbu: „Am făcut din comună un loc frumos și civilizat”

Am făcut Corbu un loc civilizat și frumos”, asta spune primarul comunei, Marian Gălbinașu. Pentru a ajunge la un nivel european de trai trebuie realizate multe proiecte, iar pentru asta este nevoie de finanțări importante.

Comuna Corbu a reuși să atragă peste 3,5 milioane de euro, bani care se duc în asfaltări, reabilitări de străzi sau în infrastructura școlară.

Printre proiectele care se află în execuție se numără înființarea unui after school, proiect realizat cu fonduri europene, dotarea grădiniței numărul 2, reabilitarea Școlii Primare din Vadu și a Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” din Corbu.

Continuăm proiectul de asfaltare a străzilor și reparăm drumurile care duc către plaja Corbu și DC 83 Corbu-Vadu. Prin proiectul care va intra în lucru în scurt timp, vom moderniza 14 străzi din Corbu și Vadu. De asemenea, am demarat lucrările pentru racordarea tuturor locuințelor la rețeaua de gaze naturale. Proiectul este început și îl continuăm pentru că, în secolul 21, normalitatea înseamnă condiții de trai de bază“, spune primarul.

Totodată, edilul a vorbit și despre proiectele finalizate, cele de care beneficiază acum locuitorii comunei Corbu. Cele mai importante sunt cele referitoare la infrastructura stradală. Astfel, în ultimii ani s-au asfaltat străzile Morii, Școlii, Lăstunului, Cabenei, Rozelor, Vulturului (Corbu 1), Pescarilor (Vadu), Ioan Stănei (Corbu 2), Tașaul (Luminița) și repararea drumului comunal DC 89 Corbu – Vadu.

Iată proiectele în curs de implementare în comuna Corbu:

  • Înființarea unui Centru After School în Comuna Corbu – proiect în derulare

  • Studiu de fezabilitate pentru un proiect de alimentare cu gaze naturale – finalizat, iar finanțarea și execuția sunt în curs de derulare

  • Sistem supraveghere video stradală – în derulare

  • Dotare Cămin Cultural în satul Vadu – în implementare

  • Dotare Cămin Cultural în comuna Corbu – în implementare

  • Modernizare și dotare Grădinița numărul 2, comuna Corbu – în implementare

  • Reabilitare Școala Primară din Vadu – în implementare

  • Reabilitare Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, comuna Corbu – în implementare

Proiecte de modernizare a infrastructurii:

  • localitatea Corbu – străzile: Satu Nou, Corbului, Pepinieriei, Crinului, Speranței, Cișmelei, Liniștii, Magazinului, Ogorului, Vasile Belu, Topârceanu, Caragiale , Poștei.

  • localitatea Vadu – strada Mihai Eminescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top