Opinii

Proiecte de infrastructură, pe agenda primarului Gheorghe Frigioi în anul 2017

Anul 2016 a fost un an plin de proiecte pentru administrația locală a comunei Crucea. Pe lângă proiectele aflate în curs de realizare, primarul Gheorghe Frigioi, alături de echipa primăriei, pregătește planurile pentru atragerea de noi finanțări în vederea implementării unor lucrări.
Unul dintre proiectele cele mai importante, pe care comuna le va avea cât mai repede în stadiul de realizare, este cel de extindere a Liceului Tehnologic din Crucea. Circa 500.000 de euro sunt necesari pentru construirea a patru noi săli de clasă, astfel încât instituția de învățământ să corespundă cerințelor. Banii vor veni exclusiv din finanțare europeană, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală, sub-măsura 7.2 ”investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”.

De asemenea, primarul comunei își dorește să realizeze cât mai repede și lucrările de asfaltare a drumurilor comunale 70 și 71. În total, peste 9,7 km de drumuri pietruite vor fi asfaltate, pe această distanță fiind necesară și amplasarea unui podeț și a unui pod. Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Pentru 2017, primăria Crucea speră să implementeze proiectul de alimentare cu apă și dezvoltarea rețelei de canalizare în satele Crișan, Șiriu, Stupina și Gălbiori, un proiect ce va duce la creștere calității vieții în rândul locuitorilor de aici.
Nici pregătirile pentru iarna 2016-2017 nu au fost neglijate de reprezentanții administrației publice locale. Astfel, lucrările de deszăpezire a drumurilor comunale vor fi efectuate prin intermediul firmei aflată în subordinea Primăriei Crucea, aceasta deținând toate utilajele și materialele necesare. ”În cazul în care zăpada este abundentă, se poate apela la anumite firme care-și desfășoară activitatea pe raza comunei și care ne pot ajuta oricând”, ne-a declarat primarul Gheorghe Frigioi. De asemenea, toate unitățile din subordinea Primăriei au primit necesarul de lemne pentru încălzire, iar la Căminul de bătrâni s-a făcut aprovizionarea cu combustibil lichid și solid.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top