Politic

Proiect pentru salvarea patrimoniului național: Autoritățile locale pot restaura monumente aflate în pericol, anunță George Șișcu

Proiect pentru salvarea patrimoniului național

Proiect pentru salvarea patrimoniului național: Autoritățile locale vor putea să restaureze monumente aflate în pericol de colaps și pre-colaps.

Într-o declarație recentă, deputatul George Șișcu subliniază angajamentul Partidului Național Liberal (PNL) în protejarea și conservarea patrimoniului cultural național.

Acest angajament, declară deputatul, este evidențiat prin numeroasele inițiative legislative din ultima perioadă care au ca scop generarea unui set complet de norme pentru valorificarea și reabilitarea moștenirii culturale imobile.

Unul dintre pașii importanți făcuți de PNL în această direcție a avut loc ieri, când deputatul a votat în Comisia pentru Buget, Finanțe, Bănci a Camerei Deputaților un proiect de lege inițiat de senatorul liberal, Liviu Brătescu.

Acest proiect de lege permite autorităților locale să restaureze monumente aflate în pericol de colaps și pre-colaps, oferind astfel un cadru legal pentru intervenții imediate și salvarea patrimoniului național.

Proiect pentru salvarea patrimoniului național

„Ca liberali, acordăm o atenție deosebită protejării patrimoniului nostru cultural național, drept dovadă stând toate inițiativele noastre legislative din ultima perioadă, care vor genera un set complet de norme pentru valorificarea și reabilitarea moștenirii noastre culturale imobile.

Am votat ieri în Comisia pentru Buget, Finanțe, Bănci a Camerei Deputaților un proiect de lege inițiat de colegul meu senator liberal Liviu Brătescu, alături de alți colegi deputați și senatori, prin care autorităților locale li se permite să restaureze monumente aflate în pericol de colaps și pre-colaps.
PNL a dovedit, de altfel, prin aleșii săi locali, că este preocupat în mod activ de salvarea clădirilor și ansamblurilor de patrimoniu, și poate cel mai elocvent exemplu în acest sens este activitatea colegului nostru Ilie Bolojan ca primar al Oradei (acum președinte al Consiliului Județean Bihor).
A creat chiar modele de bune practici în domeniul reabilitării clădirilor-monument aflate în proprietate privată, iar acum, în Parlament, avem ambiția de a duce aceste modele la nivel de legislație națională, în beneficiul tuturor comunităților noastre”, transmite George Șișcu.

Vezi și Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale (dezvaluiri.ro)

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: Legea 2 Mai: Dreptate fără suspendare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top