COMUNICATE

Procurorul mi-a sugerat că „nu scriu bine” în declaraţie

Martorul accidentului de pe 18 mai a.c., în care un motociclist a fost grav rănit, vorbeşte despre cursul dubios luat de anchetă

Pe 18 mai a.c., la ora 18:57, Bogdan Ciumpiliac a apelat 112 pentru a solicita sosirea unei ambulanţe în intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Nicolae Iorga (în zona cantinei  Eteks), acolo unde prietenul său, Cătălin Melnicenco, în vârstă de 42 de ani, fusese victima unui accident rutier. Până aici, un eveniment banal. Atunci când în schemă apar însă şi doi procurori, prieteni, datele problemei se schimbă. Mai ales când unul este celălalt şofer implicat în accident, iar al doilea este cel care anchetează cazul. Bogdan a povestit jurnaliştilor DEZVĂLUIRI întregul eveniment, pe care îl redăm în rândurile ce urmează, exact cum acesta a fost detaliat de principalul martor la eveniment.

Un articol de Andreea PAVEL „Procurorul nu a oprit la STOP”

„Veneam dinspre Mamaia, spre Capitol, pe banda a doua. La intersecţia cu Nicolae Iorga, maşina Renault Clio, de culoare vişiniu, (cu numărul de înmatriculare B 85 YIS, n.red.) condusă de un procuror (Constantin Andreiaş, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, n.red.), a ieşit de pe Nicolae Iorga, până în mijlocul bulevardului Mamaia, fără a opri la semnul <<Stop>>. Cătălin (victima, n.red.) a încercat să evite accidentul, frânând şi înclinându-se spre stânga. Eu eram la cinci metri de el. Când a văzut că impactul este iminent, s-a aruncat de pe motor (Honda, negru cu galben, CT 77 XXX, n.red.), pe stânga, căzând, rostogolindu-se, iar motocicleta a intrat în coliziune cu respectivul automobil”. Bogdan a continuat să ne povestească faptul că a sunat la 112, timp în care, prietenul său se afla în stare foarte gravă: „Au venit specialiştii SMURD, l-au stabilizat şi l-au dus la spital. Eu am rămas la faţa locului, pentru măsurători. A apărut un procuror care a început să coordoneze echipele sosite pentru anchetă, apoi am plecat la spital să fiu martor la recoltarea probelor de sânge ale procurorului, din cauza căruia se produsese accidentul”.  

Martorul: Procurorul mi-a sugerat, pe un ton nepotrivit, că nu e bine ce scriu în declaraţie

Bogdan susţine că ulterior a ajuns la Poliţie, împreună cu procurorul care anchetează cazul, pentru a scrie o declaraţie cu privire la modul în care s-a petrecut accidentul: „În momentul în care scriam declaraţia, procurorul mi-a sugerat, pe un ton nepotrivit, că dacă dau o declaraţie mincinoasă, săvârşesc o infracţiune. Nu mi s-a părut, totuşi, nimic ciudat, deşi tonul pe care îmi spunea asta era ciudat, pentru că ştiu că se obişnuieşte ca oamenii să fie înştiinţaţi cu privire la acest lucru, pentru a fi determinaţi să spună adevărul. Aşa că am continuat să scriu şi le-am spus că nu voi scrie nimic altceva, în afară de ce am văzut. Atunci procurorul a insistat, spunându-mi să mă gândesc foarte bine înainte să scriu, ca şi cum ei urmau să demonstreze că lucrurile s-au petrecut altfel decât relatam eu. Iar eu scriam exact ce am văzut”, a mai declarat Bogdan, principalul martor la eveniment.

„Deşi am proces de predare-primire, procurorul nu m-a lăsat să iau motocicleta”

Unul dintre aspectele inexplicabile în această poveste este faptul că deşi a semnat un proces verbal de predare-primire, Bogdan nu a fost lăsat să ia motocicleta prietenului său: „Poliţiştii urmau să îmi dea motocicleta. Am semnat procesul verbal, apoi, când mă pregăteam să plec, procurorul a ieşit şi a zis că motocicleta va rămâne acolo. I-am explicat faptul că am un proces verbal de predare-primire, deci nu o pot lăsa acolo. Mi-a zis că nu contează şi că motocicleta va rămâne la Poliţie. Şi acolo a rămas. Acum… dacă s-au şters urmele, ori s-au schimbat, spre exemplu, plăcuţele de frână, sau alte elemente care ar putea schimba rezultatul anchetei… rămâne să vedem…”, conchide trist şi dezamăgit de modul în care a demarat ancheta, Bogdan Ciumpiliac, principalul martor la nefericitul eveniment de pe 18 mai. Vom reveni cu detalii!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top