Actualitate

Primarul George Ionașcu anunță noi investiții în comuna Mircea Vodă

George Ionașcu, primarul comunei Mircea Vodă (județul Constanța) a anunțat recent o nouă investiție. „Am semnat contractul de finanțare, depus prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență”, spune edilul.

Concret. Proiectul presupune înființarea în comună a două stații de încărcare pentru mașini electrice, extinderea sistemului de supraveghere video stradală, puncte de internet wireless gratuit în zona locurilor de joacă, centru și anumite zone sau locuri populate de la nivelul comunei și digitalizarea primăriei prin dotarea cu calculatoare performante și soft-uri dedicate pentru accesul cât mai facil la informații și plăti online.

Componenta C10 a PNRR are ca obiective asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean. De asemenea, aceeași componentă își propune asigurarea cadrului pentru reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale.

Durata de implementare este de 18 de luni, dar George Ionașcu speră că proiectul va fi finalizat mult mai repede.  

„Urmează, în perioada următoare să semnam și contractele de finanțare pentru asfaltarea străzilor și a rețelei de gaze naturale”, adaugă primarul.

Anul trecut, comuna Mircea Vodă a primit suma de 10.000.000 de lei pentru alte două proiecte deosebit de importante. Pentru investiția „Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Mircea Vodă, județul Constanța”, Ministerul Dezvoltării a alocat suma de 3.999.465,37 de lei, iar pentru „Modernizare infrastructură rutieră în comuna Mircea Vodă, județul Constanța, a fost alocată suma de 6.000.534,63 de lei. Finanțarea s-a realizat prin programul „Anghel Saligny”.

După implementarea acestor proiecte de infrastructură, comuna Mircea Vodă va avea un procent de 95% de drumuri locale asfaltate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top