Opinii

Primarul Florin Mitroi a asigurat liniştea tinerilor din Valu prin repartizarea loturilor de casă

La Valea Seacă, în zona Tabăra, tinerii care îşi făceau griji pentru siguranţa zilei de mâine pot dormi acum liniştiţi.

 

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Tot ce le mai rămâne de făcut este să se apuce de treabă, în ceea ce priveşte construirea unei noi locuinţe. 85 de loturi de casă au fost deja repartizate de Primăria comunei Valu lui Traian, reprezentată de edilul Florin Mitroi. Astfel, Legea 15-2003 va contribui considerabil la dezvoltarea unui nou cartier de case în zona mai sus menţionată. Obiectivul principal al legii este sprijinul acordat celor care sunt la început de drum, în vederea contruirii unei locuinţe proprietate personale. Datorită seriozităţii şi conştinciozităţii de care au dat dovadă reprezentanţii primăriei, în Valu, aproape 100 de familii tinere se pot bucura deja de această lege. Alte 100 de cupluri aşteaptă cu nerăbdare primăvara pentru a intra în posesia altor loturi. Administraţia locală din Valu a reuşit astfel să asigure o parte din viitorul tinerilor şi să le dăruiască o speranţă celor care abia încep să dea piept cu greutăţile vieţii. Conform legii în vigoare, prioritatea este reprezentată de cuplurile care au copii şi care au, de asemenea, un loc de muncă ce le poate asigura posibilitatea de a-şi construi locuinţa.

 

Nici noua grădiniţă nu a fost uitată de primarul Florin Mitroi. Acesta grăbeşte finalizarea clădirii pentru copilaşii din noul cartier.

Un alt motiv pentru care se doreşte urgentarea construcţiei este un mic ajutor oferit electoratului. Astfel, cei care se vor prezenta la vot, pe 30 noiembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare, nu vor mai fi nevoiţi să se mai deplaseze până la secţiile amenajate în centru. Efortul va fi, astfel, minim, întrucât noua secţie de votare, amenajată în interiorul grădiniţei proaspăt construire, va fi la doi paşi de cei care locuiesc în zona C.

Primarul comunei Valu lui Traian nu şi-a uitat nici colegii democrat-liberali care se pregătesc să aducă un suflu nou şi benefic în viaţa politică românească. Edilul Florin Mitroi îi susţine pe cei care vor lucra în interesul cetăţenilor, sub sloganul “Ei cu ei, noi cu voi!”: Daniel Florea, candidatul PD-L pentru Senat şi Laurenţiu Mironescu candidat la Camera Deputaţilor.

 

Tot referitor la noua zonă de locuinţe, administraţia locală profită de timpul frumos pentru a pietrui cât mai multe drumuri. Momentan străzile aflate în proces de reabilitare sunt cele principale, iar în zona veche a comunei se reabilitează străzile Căprioarei şi Bujorului. Pentru ca rezultatul final să nu fie unul de mântuială, în timpul iernii lucrările vor fi oprite şi reluate odată cu sosirea primăverii.

Datorită dorinţei de a dezvolta cât mai mult comuna Valu lui Traian, lista obiectivelor primarului Florin Mitroi e aproape interminabilă. Amintim astfel şi finisarea faţadei noii biserici din localitate, ce poartă hramul Sfintei Parascheva. Din 2009 se va putea sluji, iar spre sfârşitul viitorul an se va începe şi pictarea bisericii. Dar până atunci, în Valea Seacă, pe 8 noiembrie va fi celebrat hramul Bisericii “Sfinţii Mihail şi Gavril”.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top