Actualitate

Primarul din Topalu: Îi rog pe cetățeni să își facă cumpărături pentru mai multe zile, spre a limita ieșirile din casă

În comuna Topalu sunt în prezent 7 persoane venite din străinătate, aflate în autoizolare, împreună cu familiile lor. Primarul Valentin Stanciu ne-a declarat că locuitorii comunei respectă condițiile de deplasare, completează formularele pe propria răspundere, dar ar mai fi de lucrat:

În loc să meargă zilnic la magazin să își cumpere câte două pâini, ar putea să meargă o dată la câteva zile și să își cumpere o cantitate mai mare. Dar situația e sub control, ordinea publică este realizată de Poliție și Jandarmerie.

Reprezentanții Primăriei Topalu au identificat 351 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, dintre care una singură fără aparținători, cărora le-au aflat necesitățile și le-au dat numere de telefon ale primarului, viceprimarului și primăriei, la care pot apela la nevoie.

Această acțiune a fost realizată de către o comisie la nivel de UAT, care asigură sprijin pentru aprovizionarea persoanelor suspecte aflate în procedură de izolare la domiciliu, formată din 3 persoane din cadrul Primăriei. Aceeași comisie verifică zilnic și persoanele care se află la domiciliu și întocmește un raport, și se află în dialog cu persoanele de peste 65 de ani.

Primarul Stanciu a avut și un mesaj pentru locuitorii din Topalu:

Vă rog să stați liniștiți în case, faceți-vă aprovizionarea pentru mai multe zile, pentru a limita ieșirile din locuințe și luați în serios toate măsurile transmise de autorități.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top