Actualitate

Primarul din Peceneaga: Situația în comună este sub control, dar mă nemulțumește creșterea nejustificată a prețurilor

La Peceneaga, județul Tulcea, se află în izolare 11 persoane, fiind vorba de membrii unor familii care au sosit din străinătate. În acest context, primarul comunei Peceneaga, Matei Eugen a declarat pentru ziarul Dezvăluiri:

Toate aceste persoane respectă regulile de autoizolare. În schimb, cea mai mare problemă pe care o întâmpinăm este legată de acele declarații pentru oamenii în vârstă. Deci, un om la 80 de ani, care este pe picioarele lui și nu are voie să se se ducă până la magazin, nu va fi în stare să-și completeze zilnic acea adeverință de acasă, acea declarație pe proprie răspundere. Soluția ar fi, așa cum am procedat noi, noi am lăsat la fiecare magazin alimentar un număr suficient de declarații pe proprie răspundere, iar cel care vine va fi ajutat să completeze. Dar oamenii nu au nevoie să iasă zi de zi pentru că, aici la noi, sunt oameni care nu ies deloc pentru că nu au nevoie, au în cămară tot ce le trebuie. Nici pâine nu cumpără, nimic. Au de toate. Dar mai sunt mici excepții și acele persoane trebuie chiar ajutate.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani de pe raza comunei Peceneaga sunt sprijinite de Primărie. Angajații Primăriei au luat legătura cu fiecare persoană în parte, iar cei care nu au rude în sat sau aparținători, noi le cumpărăm produsele de care au nevoie de la magazin dacă nu se pot dânșii deplasa.

Asigurarea ordinei și disciplinei în localitate este pusă în sarcina Poliției Naționale care are un post permanent în comună. Avem și departament de pază aflat în subordinea Primăriei, angajații acestui departament însoțind tot timpul patrulele poliției pe raza comunei. Dar deocamdată nu am avut nici un fel de probleme sau situații legate de nerespectarea autoizolarii sau alte chestiuni, ceea ce este important este faptul că oamenii respectă regulile și stau acasă.

Singura problemă care însă mă nemulțumește și sigur că nu numai pe mine, sunt prețurile care au crescut nejustificat la anumite produse. Mi se pare o mare nedreptate făcută oamenilor în această situație de criză. Eu va dau un singur exemplu: cartoful era 2 lei și acum este  4 – 5 lei kilogramul, pâinea de la 1 leu s-a făcut la 1.20 lei.

Îi îndemn pe locuitorii comunei să fie responsabili și să respecte regulile impuse de această situație și să stea acasă.”

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top