Actualitate

Primarul din Siliștea, Mihai Soare, a împărțit locuitorilor măști refolosibile și pastile de cloramină

Am discutat cu primarul Mihai Soare despre situația din comuna Siliștea și măsurile luate de Primărie pentru a preîntâmpina răspândirea virusului și pentru a-i sprijini pe cetățeni. În afară de măsurile generale, întâlnite în majoritatea localităților, primarul din Siliștea a reușit să achiziționeze pentru cetățeni măști refolosibile (câte una pentru fiecare gospodărie) și pastile de cloramină concentrată pentru dezinfectat suprafețe (10 pastile per gospodărie).

Nu am avut probleme mari, în prezent avem în autoizolare 7 sau 8 persoane, nu știu exact pentru că au tot ieșit, căci li s-a terminat perioada de 14 zile. În mare parte, cetățenii respectă condițiile de deplasare. Am mai găsit vreo doi copii cu bicicleta pe stradă și i-am trimis acasă. Vorbim cu oamenii și le explicăm faptul că trebuie să stea acasă.

Îi vizităm pe oamenii mai în vârstă, sunt câțiva cărora le ducem mâncare, sunt câteva situații în care plătim de la noi, ne descurcăm. Am mai făcut și ceva donații personale. Celor în vârstă le-am recomandat, preventiv, încă de pe 8 martie să stea acasă. Magazinele se aprovizionează bine, am avut ceva probleme cu prețurile, oamenii au fost nemulțumiți. Încă e bine, nu avem niciun caz confirmat.

Am făcut dezinfecție prima dată la școli, înainte să se închidă, apoi după închidere lor. Tot atunci am dezinfectat și alte spații publice, precum cămine culturale, primărie, stații de autobuz, iar ieri am făcut din nou pe străzi, spații publice, magazine, dispensare, primărie, poliție și prin parcuri.

Am interzis comerțul stradal. Erau precupeți cu legume sau alte produse veniți din alte localități.

Cetățenilor le transmit să respecte ceea ce le spunem noi și organele statului, să stea pe cât posibil în curțile lor, să își îngrijească gospodăriile și să fie optimiști, să aibă încredere că totul va fi bine, a declarat pentru Dezvăluiri primarul Mihai Soare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top