Ştiri

Primarul din Peștera le cere parlamentarilor constănțeni să voteze pentru schimbarea Guvernului

Primarul independent al comunei Peștera, Valentin Vrabie, le solicită parlamentarilor din colegiul său să voteze pentru căderea Guvernului Ponta. Cunoscut pentru opiniile sale tranșante, Vrabie nu se sfiește să critice măsurile actualului executiv care, spune el, „a subminat viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, prin decizii (…) criminale”.

Picătura care a umplut paharul este Ordonanța de Guvern prin care se schimbă criteriile de alocare a fondurilor pentru administrațiile locale, decizie care a stârnit un val de nemulțumiri în rândul aleșilor locali. Totodată, Vrabie amintește și alte măsuri care au pus presiune pe bugetele locale și au afectat nivelul de trai al populației: tăierea decontărilor acordate elevilor care fac naveta pentru a învăţa în oraşele învecinate și micșorarea certificatelor verzi, care a blocat investițiile în eoliene. Redăm mai jos mesajul postat de Valentin Vrabie pe contul său de Facebook.

Vrabie: Votați pentru căderea acestui guvern criminal!

Apel la responsabilitate adresat parlamentarilor aleşi inclusiv cu votul cetăţenilor din comuna Peştera, domnilor senatori Nicolae Moga şi Marian Vasiliev, domnilor deputaţi Răzvan Condurăţeanu şi Cristina Dumitrache.
Noile schimbări care se prefigurează pe scena politică ar trebui să reprezinte pentru dumneavoastră domnilor, un timp în care să vă întoarceţi feţele şi spre noi cetăţenii care v-am acordat încrederea şi v-am lăsat să ne reprezentaţi interesele. Poate măcar în al doisprezecelea ceas, când veţi fi puşi din nou să vă exercitaţi dreptul la vot în Camera Deputaţilor şi în Senat o veţi face cu gândul la interesul public. Jocurile de lumini şi umbre pe care le-aţi făcut până acum trebuie să înceteze! Politica românească practicată de dumneavoastră, reprezentanţii noştri, este complet deconectată de la realitatea zilnică şi de la nevoile societăţii.
Dacă măsurile luate de Guvernul Ponta până acum au subminat viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, prin decizii pe care le pot numi criminale, atunci haideţi să dăm şansa şi altora să vină cu alternative. Vă rog în numele cetăţenilor pe care eu îi reprezint şi pe care dumneavoastră ar fi trebuit să-i reprezentaţi, să votaţi pentru căderea acestui guvern criminal.
După ce, prin măsuri legislative aberante, Guvernul Ponta a condamnat la moarte acest judeţ prin punerea pe fugă a investitorilor din domeniul eolian, după tăierea decontărilor acordate elevilor care fac naveta pentru a învăţa în oraşele învecinate, acum a venit şi măcelărirea bugetelor locale. Stau şi mă întreb cu groază: oare ce mai urmează???
Îmi permit să vă cer imperativ, din ipostaza umilă a unui primar de comună, ca la început de sesiune parlamentară să lăsaţi jocul de-a alba neagra şi să vă faceţi datoria pentru care aţi fost trimişi în fruntea ţării!”.

Vrabie atacă alegerea prin vot indirect a președinților de consilii județene

Primarul Vrabie a abordat și subiectul modalității alegerilor președinților de consilii județene. Discuțiile din parlament par a acredita varianta schimbării regulilor jocului în ceea ce-i privește pe „șefii” județelor. Conform acestei variante de modificare a legii, președinții de consilii județene ar urma să fie aleși prin vot indirect, de către membrii consiliilor.
Valentin Vrabie a atacat dur această propunere, precum și pe unul dintre membrii Comisiei de cod electoral, Puiu Hașotti, senator de Constanța:

Asistăm la un nou atentat la adresa democrației. Voința cetățenilor este călcată în picioare și influența partidelor politice, aceste grupuri de interese mafiote, este întărită prin lege. Alegerea indirectă a președintelui de consiliu județean ne întoarce în era comunistă, în care cetățenii erau complet ignorați. Mai rămâne să ne numim din nou Republica Socialistă România, cu partid unic Partidul Comunist…Iar domnul senator Hașotti să ne mai lase în pace, că de când a fost ales nu a făcut decât jocuri de culise și declarații pompoase în presă. Nu îmi aduc aminte să fi fost preocupat de traiul de zi cu zi al cetățenilor de rând care l-au trimis în Senat… Să-și vadă liniștit de bătrânețile lui, că oricum este plătit din bani publici degeaba!”.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top