Actualitate

Primarul din Năvodari: Condamn ferm decizia Guvernului de a aduce mii de persoane din Italia în carantină pe litoralul românesc!

După președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, vine rândul primarului din Năvodari, Florin Chelaru, să critice în termeni duri decizia Guvernului României de a aduce în carantină 1500 de români proveniți din Italia, pe litoralul românesc. Chelaru consideră că fiecare român întors în țară din zone afectate ar trebui carantinat în județul sau localitatea de unde provine. Iată mesajul său integral:

Condamn ferm decizia Guvernului de a aduce mii de persoane din Italia în carantină pe litoralul românesc!

Guvernul României a dat dovadă de iresponsabilitate și dispreț față de populația județului Constanța, transformând stațiunea Mamaia în spațiu de carantină pentru 1500 de români repatriați din zona roșie a Italiei!

Consider că statul român nu are capacitatea tehnică și umană pentru a supraveghea în condiții de siguranță un număr atât de mare de cetățeni care, mulți dintre ei, după cum ne-a arătat experiența de până acum, vor căuta să iasă din carantină și izolare, punând în pericol cetățenii.

De asemenea, spitalele din județul Constanța ar putea fi blocate și sufocate de posibilele cazuri de infectare cu COVID 19 din rândul celor 1500 de repatriați, ceea ce înseamnă un pericol real pentru pacienții constănțeni.

Orașul Năvodari, care se învecinează cu stațiunea Mamaia, nu este de acord cu această decizie a Guvernului și anunț public că eu, în calitate de primar, mă voi opune cu toată fermitatea ca la Năvodari să fie aduse și carantinate persoane din alte zone ale țării sau Europei.

Consider că fiecare cetățean aflat în această situație trebuie izolat, carantinat și îngrijit în județul sau localitatea unde își are domiciliu și unde își plătește taxele și impozitele. Îmi exprim toată disponibilitatea de a avea grijă de cetățenii orașului Năvodari care se întorc din zone cu probleme, la fel cum ar trebuie să facă fiecare localitate în parte din țară.
Dragi cetățeni, vă rog din suflet să stați în case, că în grija guvernanților este clar că nu ne putem pune baza. Ba din contră…

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top