Actualitate

Primarul din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni: Stați în case, pentru că de foame nu murim, dar de boală, da!

Am discutat cu primarul din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, pentru a afla ce măsuri s-au luat în comună pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Avem în prezent doar vreo șase sau șapte persoane în autoizolare, restul au ieșit, pentru că a trecut termenul de 14 zile. Au fost peste 30 de persoane, venite din străinătate, care au intrat în izolare împreună. Cetățenii respectă, în general, restricțiile de deplasare. Doar că pădure fără uscături nu există. Poliția însă se ocupă de aceștia din urmă.

În comună avem doar cinci-șase persoane în vârstă care sunt singure, am fost pe la ele să vedem dacă au nevoie de ceva. Restul persoanelor de peste 65 de ani au familii, deci are cine să le ajute.

Am făcut dezinfecție la școli, primărie, dispensare, cămine și am vrut să facem și pe drumuri, dar avem o problemă cu achiziția serviciului prin ofertă directă. Am cerut un punct de vedere la ANAP, dacă putem să facem acest contract. Dacă nu ne aprobă, o să apelez la domnul prefect.

Vreau să le transmit cetățenilor să stea în case, că de foame nu murim, dar de boală murim!, a declarat Grameni pentru ziarul Dezvăluiri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top