Ştiri

Primarul din Băneasa acuză PSD că schimbă abuziv directorii de școli

Directorul de la Făurei a fost schimbat pentru că nu a vrut să susțină partidul lui Ponta.

Directorul școlii generale din Făurei, Orhan Osman, a fost schimbat din funcție înainte de începerea anului școlar, deși în urmă cu doar o lună primise în urma unei evaluări calificativul „foarte bine”! Primarul orașului Băneasa, Ion Marin, spune că această schimbare a avut în spate motive politice. Edilul arată cu degetul spre inspectorul școlar Petrică Miu, care îndeplinește și funcția de președinte al organizației PSD Băneasa, pe care îl face răspunzător atât pentru această schimbare abuzivă, cât și pentru blocajul în care se află de câteva luni Consiliul Local.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

„Ca primar, am colaborat foarte bine cu directorul Orhan. Trebuie să ținem cont de faptul că postul de director al școlii din Făurei este unul foarte greu, căci locuitorii din satul despre care vorbim se confruntă cu numeroase probleme sociale. Fostul director Orhan, fiind din Făurei, îi aduna pe copii și îi ducea la școală, reușind astfel să aibă prezență la cursuri de sută la sută.
Noul director, doamna Palade Ferian, nici măcar nu a dorit această funcție. A fost numită mai mult cu forța de domnul Miu, iar această numire este un abuz. Există trei condiții pentru ca un profesor să poată fi director de școală: să fie titular, să aibă gradul didactic doi și să fie înscris în Registrul național al experților în managementul educațional. Doamna Palade nu îndeplinește niciuna din aceste condiții, iar fostul director le îndeplinește pe toate trei. Eu cred că au numit-o director pe această doamnă ca să îi ajute în campania electorală.
Domnul Miu este cel care ne-a creat toate problemele care există în acest moment la Băneasa. El a întors toți acești consilieri PSD împotriva bunului mers al comunității
Cetățenii din satul Făurei doresc revenirea pe funcție a directorului Orhan. Un mare număr de părinți chiar nu voiau să își trimită copiii la deschiderea anului școlar. Eu am fost unul dintre cei care au aplanat acest conflict.
Am discutat despre acest subiect cu domnul Răducu Popescu (Inspector general la Inspectoratul Școlar Județean-n.red.), pe care eu îl apreciez pentru că este un om serios. Dânsul mi-a spus că a fost o decizie politică, în care nu a avut niciun control.
Eu cred că domnul Răducu Popescu poate să revină asupra deciziei pe care a luat-o”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top