Actualitate

Primarul Cristian Radu: Guvernul ia bani din bugetul Mangaliei pentru a finanţa măsuri populiste

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, acuză Guvernul României că prejudiciază bugetul oraşului, prin modul de calcul al bugetului pe 2019. Radu mai spune că această decizie de finanţare a „măsurilor populiste nejustificate şi nesustenabile” din banii administraţiilor locale anulează toate eforturile Primăriei Mangalia din ultimii ani:

„Guvernul României ne ia banii din bugetul oraşului pentru a acoperi pierderile generate de măsurile populiste nejustificate şi nesustenabile. În ultimii ani, am făcut eforturi imense pentru atragerea marilor investitori în sudul litoralului. Am redus birocraţia, am fluidizat circuitul documentelor şi am creat facilităţi fiscale. Rezultatul nu a întârziat să apară: în toate staţiunile se lucrează, multe hoteluri se vor redeschide, altele noi se construiesc. Asta înseamnă locuri de muncă şi bani la bugetul local pentru asfaltări, iluminat, parcări, locuri de joacă şi parcuri. Acum, Guvernul bagă, adânc, mâna, în buzunarul Mangaliei, refuzând să lase autorităţilor locale banii care li se cuvin, din impozitul pe venit.

Cu alte cuvinte, primarii atrag investitori, aduc bani la bugetul local, iar Guvernul vine apoi să ne ia aceste fonduri pentru a le irosi pe măsuri populiste. La fel s-a întâmplat şi cu Lumotex: Primăria a acordat facilităţi pentru menţinerea locurilor de muncă, dar Guvernul a majorat, fără noimă, salariul minim, obligând investitorul să-şi mute afacerea în altă ţară. Între timp, creşterile salariile au fost cu mult depăşite de preţuri şi inflaţie.

Să nu uităm, de asemenea, celebrul caz al Şantierului Naval! Mangalia a pierdut milioane de euro, doar pentru că Executivul a tergiversat, lamentabil, semnarea contractului cu Damen. Sunt foarte mulţi bani pe care oraşul nostru i-a pierdut din cauza diletantismului sau ostilităţii guvernanţilor de la Bucureşti”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top