Actualitate

VIDEO/Primarul Comunei Topolog, Marian Laurențiu Ciobanu, prezintă lista proiectelor aflate pe agenda administrației locale

Primarul comunei Topolog, Marian Laurențiu Ciobanu a vorbit pentru „Dezvăluiri” despre proiectele aflate în derulare. Edilul a abordat și tema proiectelor ce se regăsesc pe agenda administrației locale pentru finanțări viitoare.

Unele proiecte sunt finanțate din fonduri guvernamentale, altele din fonduri externe rambursabile. Se află în derulare un proiect privind reabilitarea, modernizarea infrastructurii educaționale – Corp clădire Grădiniță din localitatea Topolog, județul Tulcea, finanțat prin Programul Operațional Regional”, explică primarul comunei.

De asemenea, tot în derulare, în faza de execuție, se află proiectul de reabilitare a infrastructurii educaționale – Corpurile de clădire ale Școlii cu clasele I-VII și a Sălii de Sport din localitatea Topolog. Finanțarea se face tot prin POR – Programul Operațional Regional.

Prin fonduri guvernamentale – Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2) – avem în lucru drumul comunal Făgărașu Nou – Măgurele și reabilitarea rețelei stradale în localitățile Sâmbăta Nouă și Făgărașu Nou. Prin AFIR avem în derulare un proiect de extindere a rețelei de canalizare în localitatea Topolog”, spune Marian Laurențiu Ciobanu.

În stadiu final se află proiectul realizării unei Piețe Agroalimentare în localitatea Topolog, proiect la care mai este necesară doar partea de achiziții a dotărilor și avizarea funcționării.

Primarul a vorbit și despre problemele întâmpinate de anunțul sistării unor finanțări guvernamentale sau de creșterea prețului la materialele de construcții.

Sistarea finanțărilor și terminarea fondurilor din sursele guvernamentale au creat probleme în derularea unor proiecte. Cu acordul constructorilor am continuat lucrările, am depus situația de plată, iar acum totul se reglementează și încep să se efectueze plăți pe proiecte”, spune optimist Marian Laurențiu Ciobanu.

Edilul explică faptul că și problema prețurilor materialelor de construcții este în curs de rezolvare prin realizarea unor acte adiționale la contractele de infrastructură rutieră și înaintarea acestora către Ministerul Dezvoltării pentru finanțare suplimentară.

Proiecte de viitor

Agenda primăriei Topolog este plină de proiecte viitoare. Astfel, prin PNDL 3, administrația locală îți dorește să poată obține finanțarea pentru proiectul de înființare a rețelei de alimentare cu gaze naturale pentru care au deja realizat un Studiu de Fezabilitate, aprobat de Consiliul Local.

Am avut intenția de a-l depune pe POIM, dar s-au sistat finanțările, iar acum sperăm ca PNDL 3 să permită finanțări pentru rețelele de gaze naturale, un lucru foarte necesar și util. Am fost puțin dezamăgiți de faptul că prin PNRR era o alocare foarte mică pentru componenta de gaze naturale, dar sperăm să reușim aici”, spune primarul.

De asemenea, comuna Topolog a făcut demersuri la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru construirea unei săli școlare de sport în localitatea Făgărașu Nou. Proiectul este deja cuprins în programul de finanțare.

Un alt proiect care așteaptă răspunsul din partea CNI este cel al realizării unei săli de sport în localitatea Sâmbăta Nouă.

Am depus tot la CNI o solicitare de finanțare pentru realizarea de sisteme de canalizare și epurare a apelor uzate în localitățile Făgărașu Nou și Sâmbăta Nouă. Vrem să reabilităm rețeaua stradală în celelalte patru sate componente ale comunei, unde drumurile sunt destul de degradate”, mai spune primarul.

O problemă deosebită pe care Primăria Topolog o are în atenție și pentru care a solicitat finanțare este reabilitarea și modernizarea drumului comunal ce face legătura DN 22 cu localitatea Calfa.

Avem în vedere și alte proiecte legate de infrastructura educațională unde, prin PNDL 2, suntem într-o fază destul de avansată cu atribuirea contractului de execuție pentru modernizarea Școlii din Sâmbăta Nouă. Prin Agenția de Mediu dorim să reabilităm termic clădirea Școlii din Făgărașu Nou”, arată primarul Marian Laurențiu Ciobanu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top