Actualitate

Primăria Topalu, parteneriat cu DSP Constanța. Testări pulmonare gratuite pentru locuitorii comunei

Primăria comunei Topalu, județul Constanța a încheiat un parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța, prin compartimentul de asistență socială și cabinetul medical din localitate, în vederea desfășurării în luna martie a campaniei proiectului „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”.

În acest sens, la cabinetul medical Topalu s-au efectuat testări pulmonare gratuite persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Reamintim că, Ministerul Sănătății derulează din anul 2018, Grantul de tranziție ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România” în parteneriat cu Romanian Angel Appeal (RAA), OMS –Biroul Regional pentru Europa și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) București.

Valoarea totală a programului este de peste 6,7 milioane euro, iar durata de implementare este până în 31.03.2023. Proiectul are ca scop reducerea incidenței tuberculozei printr-un nou model de îngrijire a pacientului cu TB, cu servicii ambulatorii accesibile și securizarea accesului la medicamente și metode de diagnostic pentru TB prin achiziționarea de medicamente, kituri de testare si echipamente de laborator.

Grantul are un rol esențial în implementarea Strategiei Naționale pentru Controlul Tuberculozei 2022-2030.

Tuberculoza reprezintă o prioritate de sănătate publică pentru Ministerul Sănătății și Guvernul României. Rezultatele ultimilor ani demonstrează o ameliorare a indicatorilor epidemiologici specifici bolii în țara noastră, urmare a derulării mai multor programe naționale și internaționale de combatere a acestei afecțiuni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top