Actualitate

Au început pregătirile de Paște în comuna Pantelimon. Fiecare sat este igienizat

La mijlocul lunii aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea domnului sau Sfintele Paști. Pentru comunitatea din Pantelimon, județul Constanța, este o tradiție ca înainte de cea mai mare sărbătoare creștină satele să fie curățate și igienizate.

„Iată că se apropie și Sărbătorile Pascale! În buna tradiție românească, am început igienizarea satelor. Primul a fost Runcu: s-au curățat șanțurile de scurgere, zonele din jurul terenului de fotbal, de lângă Biserică, la cimitir și în alte zone ale satului. Sunt multe de făcut”, spune primarul Costel Armășescu.

Edilul arată că fiecare om trebuie să se pregătească în mod deosebit pentru această zi de sărbătoare, să-și îngrijească, pe lângă suflet, și gospodăria în care trăiește, să-și pună în ordine curțile și spațiile verzi din fața acestora. „Și nu ultimul rând, să facem curat și în sufletul nostru, să fim mai buni cu noi, să ne ajutăm și să ne respectam mai mult unul pe altul”.

Totodată, Costel Armășescu îi anunță pe locuitorii comunei Pantelimon că luna martie a reprezentat un moment important pentru două proiecte la care administrația locală a lucrat. Mai întâi, a fost aprobat proiectul privind dotarea cu lămpi economice tip LED a iluminatului public din satele Pantelimon de Jos, Runcu și Călugăreni, prin Programul privind Creșterea Eficientei Energetice a infrastructurii de iluminat public.

„Implicarea și munca în echipă vor aduce întotdeauna rezultate mai rapide și mai concrete decât credem, pentru că o facem pentru noi, pentru copiii noștri, pentru comuna noastră pe care o iubim cu toții. Roadele muncii încep să apară”, spune primarul.

În al doilea rând, Costel Armășescu anunță că a semnat contractul de finanțare pentru asfaltarea drumului comunal DC 75 Nistorești — Călugăreni, o etapă deosebit de importantă pentru ca acest proiect să ajungă cât mai repede la faza de implementare.  

„Cum am spus în nenumărate rânduri : cu răbdare, cu tenacitate și dorința de a face ajungem la realizarea proiectelor pe care ni le am propus. Vremurile în care trăim ne supun pe toți la o presiune foarte mare din cauza vitezei cu care circula informația (de multe ori neconformă cu realitatea), a procedurilor laborioase de implementare și accesare a fondurilor dar și din cauză ca nu avem răbdare. Răbdarea se clădește pe încredere. Ne dorim cu toții o viața mai bună, dar uităm uneori ca ea se realizează prin implicarea fiecăruia dintre noi. Sunt convins de potențialul comunei noastre, împreună, cu siguranță, vom reuși să evoluăm”, conchide Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top