Actualitate

Au început lucrările pentru amplasarea conductelor de gaze în Comuna Tuzla – zona DN39

Rețeaua de distribuție gaze naturale din comuna Tuzla va avea o lungime de aproximativ 38.413 metri liniari și va asigura un debit de 2500 mc/h calculat pentru comuna Tuzla. În luna martie, primarul Reșit Taner a anunțat începerea lucrărilor necesare în vederea montării conductelor de aducțiune gaze pe DN 39 (drumul național ce leagă Constanța de Mangalia). „Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, spune primarul.

Proiectul privind “Înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în comuna Tuzla, județul Constanța” a fost demarat încă din luna mai a anului trecut, moment în care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de către primarul Reșit Taner.

Înființarea unei rețelei de distribuție a gazelor naturale în comuna Tuzla este un proiect mult așteptat de comunitate. El se va realiza prin racordarea rețelei la conductele existente de medie presiune din Eforie Sud, administrate de operatorul Distrigaz Sud Rețele București.

Proiectul de alimentare cu gaze naturale presupune realizarea rețelelor pe aproximativ 85% din străzile aferente teritoriului comunei, ceea ce va permite posibilitatea racordării unui număr de 1495 de gospodării individuale, 90 de agenți economici și 17 obiective socio-culturale.

Valoarea totală a lucrărilor este de 18.711.580,66 lei fără TVA. Conform contractului de execuție a lucrărilor perioada de realizare a investiției este 259 de zile.

Reșit Taner subliniază faptul că acest proiect „a luat în considerare dezvoltarea ulterioară a localității Tuzla, ținând cont de contextul economic actual și preconizat dar și de necesitatea alegerii unei soluții fezabile.”

În prezent locuitorii comunei Tuzla precum şi instituțiile publice şi agenții economici consumă, pentru încălzirea locuințelor, prepararea apei calde menajere şi a hranei, drept combustibili: lemne, peleţi, cărbuni, curent electric, combustibil lichid uşor, păcură, motorină, butelii cu GPL.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top