Actualitate

Primăria orașului Negru Vodă vrea să construiască o centrală fotovoltaică

Primăria orașului Negru Vodă, județul Constanța, a inițiat recent achiziția serviciului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a auditului energetic pentru proiectul „Construire centrală fotovoltaică pentru consumul propriu UAT Negru Vodă”.

Achiziția acestor servicii se face în vederea atragerii unei finanțări a proiectului în cadrul Fondului de Modernizare, derulat de Ministerul Energiei.

Intervenția vizează promovarea investițiilor în sectorul de energie curată şi eficiență energetică în vederea asigurării contribuției la obiectivele stabilite prin Pactul Ecologic European, țintele stabilite în cadrul Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) privind utilizarea energiei din surse regenerabile, precum și cele stabilite în cadrul FM, prin creșterea ponderii de producţie a acesteia din energie eoliană, solară, hidro, geotermală, biomasă sau biogaz.

Principalul obiectiv urmărit prin fondul de Modernizare este producţia majorată a energiei electrice din surse regenerabile prin instalarea de noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul FM, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei.

Sprijinul financiar acordat pentru investiții destinate producţiei de energie din surse regenerabile de energie eoliană, solară, hidro, geotermală biomasă sau biogas, este eligibil pentru:

  • Cheltuieli pentru amenajarea terenului;
  • Cheltuieli cu amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială;
  • Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului;
  • Cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică –  Cheltuieli cu plata diriginților de șantier
  • Cheltuieli pentru investiția de bază: Cheltuieli pentru construcții și instalații, Cheltuieli cu dotările (utilaje, echipamente cu și fără montaj, dotări), Cheltuieli cu active necorporale;
  • Cheltuieli pentru lucrări de construcții și instalații aferente organizării de șantier;
  • Cheltuieli conexe organizării de șantier;
  • Cheltuieli diverse și neprevăzute;
  • Cheltuieli pentru pregătirea personalului de exploatare;
  • Cheltuieli pentru probe tehnologice și teste și predare la beneficiar;
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top