Actualitate

Rețeaua de apă și canalizare a comunei Mircea Vodă se extinde

Consiliul Local al comunei constănțene Mircea Vodă a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Extindere rețea de apă și de canalizare, inclusiv branșamente și racorduri în localitatea Mircea Vodă”, un proiect ce va fi finanțat de la bugetul local.

Astfel, valoarea aprobată pentru investiție este de 525.390 de lei (cu TVA inclus), dintre care 446.210 lei vor fi destinați părților de construcție și montaj.

Trebuie amintit faptul că, la finalul lunii septembrie, Primăria comunei Mircea Vodă, a publicat un anunț privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect de către Agenția de Protecție a Mediului Constanța.

Conform detaliilor tehnice, rețeaua de apă potabilă va avea o lungime totală de 1184 m și 46 de branșamente (str. Cantonului – 70m; str Fermierului – 147m; str. Macilor – 228m; str. Magnoliei – 250m; str. Narciselor – 144m; str. Speranței – 72m; str. Viitorului – 89m; str. Viorelelor – 85m; str. Principală -99m) și se va realiza din conducte PEHD PN10 PE100, având diametrul de Dn 63 sau 110mm. Tuburile se vor poza pe un pat de nisip,. Branșamentele de alimentare cu apă se vor realiza până la limita de proprietate unde se va proteja cu un dop compresiune PEID. Subtraversarea DJ 225 se va face prin foraj orizontal, 10m lungime, la adâncime de 1,0m, în țeavă de protecție Dn 150mm OL. În capetele subtraversării se vor amplasa două cămine de vane din beton armat, turnate la fața locului, căminele având dimensiune interioare 1.0×1.0x2.0m, prevăzute cu placă și capac carosabile clasa D400. Căminele vor fi dotate cu robinete cu bilă Dn 2”.

Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 39m (str. Viilor – 39m) și un racord. Pe rețeaua de canalizare menajeră se va amplasa un cămin de vizitare. Căminul va fi din elemente prefabricate din beton Dn1000, fiind prevăzut cu placă și capac carosabile, capacul fiind clasă D400.

Totodată, consilierii locali au aprobat și documentația tehnică (faza de PT) pentru obiectivul de investiții „modernizare și reabilitare drumuri în comuna Mircea Vodă, județul Constanța”, proiect aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” prin ordin al ministrului Dezvoltării.

De asemenea, aleșii locali au aprobat și devizul general actualizat aferent acestui obiectiv de investiții, precum și indicatorii tehnico-economici. Astfel, valoarea totală a proiectului este de 4,67 milioane de lei, dintre care 4,26 milioane de lei vor fi asigurați pentru construcții și montaj. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top