Actualitate

Comuna Mihail Kogălniceanu va avea un parc fotovoltaic. Continuă și lucrările de asfaltare și reabilitare termică a blocurilor

În luna octombrie, pe agenda administrației locale a comunei Mihail Kogălniceanu (județul Constanța) au figurat mai multe proiecte în curs de implementare. Mai întâi este vorba despre achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție în vederea construirii unui parc fotovoltaic de 150kw în comună.

Achiziția s-a realizat pe platforma națională SEAP, iar valoarea finală a contractului este de 899.437,68 de lei (181.060,81 de euro). Firma câștigătoare este Elbi Energy Projects SRL, din București. Societatea a avut în 2022, 23 de angajați, o cifră de afaceri de 118.273.387 de lei și un profit net de 8.514.046 de lei.

De asemenea, Primăria Mihail Kogălniceanu a scos la licitație lucrările de renovare energetică aprofundată a mai multor clădiri rezidențiale multifamiliale din comună. Șapte blocuri vor fi reabilitate în cadrul acestui contract: C, D8, A, A1, A2, B și B1, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 11.651.028.55 lei.

Pentru acest proiect, administrația locală a obținut finanțare, în anul 2022, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C5.

Conform documentației tehnice, prin lucrările propuse se dorește reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, prin aplicarea unui sistem termoizolant tip “Etics”, schimbarea tâmplăriei exterioare aferentă încăperilor de locuit și refacerea învelitorii. Totodată, se va schimba tâmplăria exterioară, atât la spațiile de locuit cât și pentru cele comune.

„Prin derularea acestui proiect se dorește creșterea eficienței energetice în clădirile de locuit, scăderea consumului anual de energie primară, scăderea consumului anual specific de energie pentru încălzire, dar și a consumului anual specific de energie, a emisiilor echivalent CO2 și îmbunătățirea condițiilor de confort interior”, spun reprezentanții primăriei.

Nu în ultimul rând, Primăria Mihail Kogălniceanu a demarat lucrări de modernizare a mai multor drumuri comunale din localitate, un proiect ce vizează aproximativ 2,5 kilometri de carosabil. „Asfaltare drumuri comunale în localitatea Mihail Kogălniceanu – Etapa I” este un proiect depus spre finanțare prin PNI „Anghel Saligny” în anul 2021 care acum a ajuns la stadiul de implementare a lucrărilor. În urma acestei investiții, vor fi modernizate străzile Nicolae Bălcescu – 755 de metri, Transilvaniei – 777 de metri, Dorobanți – 776 de metri, Daciei – 237 de metri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top