Actualitate

Sistemul de alimentare cu apă a satului Cataloi, comuna Frecăței, va fi îmbunătățit

Recent, Primăria Comunei Frecăței a depus un nou proiect pentru a primi acordul de mediu de la Agenția de Protecție a Mediului Tulcea. Este vorba despre construirea unui puț forat în vederea creșterii calității apei în satul Cataloi.

Sistemul de alimentare cu apă existent al acestei localității constă într-un front de captare subterană, constituit din două puțuri forate, amplasate în extravilanul satului Cataloi. Aceasta este sursa de alimentare cu apă.

Apoi, apa preluată din cele două foraje, cu ajutorul electropompelor submersibile este refulată spre rezervorul de înmagazinare prin intermediul conductei de refulare către un rezervor de apă amplasat în intravilanul localității Cataloi, la cota +45.94 metri.

Din rezervorul de înmagazinare, apa este distribuită gravitațional spre consumatori, prin intermediul rețelei de distribuție a apei.

Noul proiect propune forarea unui puț în incinta actuala a gospodăriei de apă a localității Cataloi și va fi conectat la aceasta (la rezervorul de înmagazinare apă existent) și la rețeaua electrică de alimentare existentă pe amplasament.      

Proiectul propune lucrări de realizare a unui foraj de alimentare cu apă, în vederea suplimentarii debitului de apă necesar consumatorilor din satul Cataloi. Puțul va fi forat la o adâncime de circa 50 de metri.

„Forajul propus spre realizare are drept scop suplimentarea debitului de apă potabilă necesar localității Cataloi, va fi amplasat în incinta gospodăriei de apă existentă ce deservește localitatea Cataloi și va fi conectat la această gospodărie de apă. Valoarea investiției este de circa 4.000 de euro”, spun reprezentanții Primăriei Frecăței.

Perioada de implementare propusă pentru proiect este de 6 luni de la data obținerii autorizației de construire.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top