Actualitate

Proiect nou pentru comuna Comana. Primăria dorește înființarea unui sistem integrat de colectare a gunoiului de grajd

Consiliul local al comunei Comana, județul Constanța, a dezbătut și aprobat proiectul inițiat de primarul ion Adam de depunere și implementare a proiectului „Înființarea și dotarea sistemului integrat de colectare și valorificare a gunoiului de grajd” cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă înființarea și dotarea unui sistem integrat de colectare și valorificare a gunoiului de grajd în Comuna Comana.

„Necesitatea implementării proiectului este dată de obligația gestionarii sustenabile a biodeșeurilor agricole, în special a celor provenite din activitățile zootehnice, prin creșterea gradului de valorificare a acestora în vederea reducerii poluării cu nitrați”, transmite administrația locală.

De asemenea, necesitatea proiectului rezidă și din obligația pe care o are autoritatea publică pentru locuitorii comunei Comana, respectiv asigurarea cadrului necesar pentru furnizarea serviciilor de interes local privind serviciile publice de gestionare a deșeurilor.

„Realizarea unui sistem durabil privind gestionarea gunoiului de grajd la nivelul comunei Comana pentru producerea de compost și aplicarea pe terenurile agricole a gunoiului de grajd compostat va contribui la reducerea depozitării necontrolate a acestuia și la diminuarea cantităților de deșeuri biodegradabile care ajung la depozitele de deșeuri menajere definitive”, se arată în hotărârea aprobată de Consiliul local.

Prin proiect se dorește înființarea unei platforme de depozitare și gospodărire a gunoiul de grajd pe o suprafață de 1.200 de metri pătrați.

Totodată, proiectul prevede și achiziția de dotări și echipamente, după cum urmează :

  1. Tractor – 85/90 CP – 1 buc
  2. Remorcă de împrăștiat gunoi 8/10 T – 1 buc
  3. Vidanjă pentru fertilizarea culturilor 5000 L – 1 buc
  4. Remorcă 8 T – 1 buc
  5. Încărcător telescopic – 85/102 CP – 1 buc
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top