Actualitate

Primăria orașului Cernavodă și-a extins parcul auto cu un autocontainer multifuncțional

Primăria orașului Cernavodă a achizitionat un autocontainer multifuncțional de opt tone, destinat încărcării, transportului și golirii containerelor metalice pentru deșeuri inerte.

Echipamentul este proiectat pentru a ridica prin săltare containerele pe platforma montată pe şasiu, precum și pentru golirea prin basculare a acestora.

Instalația este compusă dintr-o platformă, două brațe de încărcare, sistem de calare și instalație hidraulică. Prețul achiziției a fost de 499.800 lei cu TVA, suma fiind alocată în totalitate de la bugetul local.

Autospeciala urmează să fie dată în administrare și folosință operatorului local de salubritate, S.C. UPGC SRL Cernavodă.

Utilități Publice-Gospodăria Comunală, societate înființată în anul 2012 ce se ocupă cu curățenia și întreținerea domeniului public din orașul Cernavodă, efectuează lucrări de reabilitare și modernizare a trotuarelor și bordurilor.

Tot la capitolul curățenie și colectare selectivă a deșeurilor din oraș, reamintim că administrația locală a implementat și proiectul ”Amenajarea unui număr de 10 platforme gospodărești subterane cu sistem hidraulic în orașul Cernavodă”. El vine în „sprijinul cernavodenilor prin faptul că, prin acest sistem se păstrează curățenia și se elimină mirosul în zona în care se aruncă deșeurile”, spun reprezentanții primăriei.

Platformele subterane sunt compuse din cuva de beton impermeabilă și structura metalică elevatoare (prevăzută cu sistem hidraulic), în care sunt amplasate patru containere de colectare deșeuri de 1,1 mc fiecare, în subteran.

La nivelul solului, o unitate de acest gen are o platformă me­talică prevăzută cu patru coșuri de inserție deșeuri, din material durabil și rezistent (ex: inox sau similar) cu capac mobil/rabatabil. Platforma supraterană poate fi finisată cu orice tip de materiale (beton, asfalt, gresie/piatră, pavaje de diferite tipuri și mo­dele, etc).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top