Actualitate

Primăria Cernavodă modernizează ambulatoriul Spitalului Orășenesc

Primăria orașului Cernavodă implementează un proiect de modernizare a ambulatoriului spitalului din localitate, menit să majoreze capacitatea de diagnosticare și tratament.

În acest sens, contractele pentru cele trei loturi care fac obiectul achiziției din cadrul proiectului ”Dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului orășenesc Cernavodă” au fost semnate, urmând ca în termen de 30 de zile de la data semnării acestora, echipamentele medicale, IT și de mobilier să fie livrate.

Prin acest proiect se vor achiziționa 91 de echipamente medicale, 46 de piese de mobilier și 11 echipamente IT. Printre cele mai importante se numără un computer tomograf, un ecograf multidisciplinar de înaltă performanță, un videocolposcop, un aparat Doppler transcranian, un ecograf musculoscheletal cu elastografie, un aparat roentgen mobil pentru laboratorul de imagistică.

Obiectivul general al proiectului este creșterea accesibilității serviciilor de sănătate în regim ambulatoriu pentru cetățenii orașului Cernavodă și ai localităților învecinate, prin dezvoltarea capacității de diagnostic și tratament în Spitalul orășenesc Cernavodă.

Valoarea totală a proiectului este de 7.451.996,73 lei, din care contribuția Uniunii Europene este în valoare de 5.216.397,94 lei, contribuția națională în valoare de 2.086.559,08 lei, restul de 149.039,94 lei fiind suportată de la bugetul local.

„Prin acest program de modernizare, Primăria vrea să îmbunătățească actul medical și calitatea serviciilor din ambulatoriul Spitalului Orășenesc. În plus, dotarea acestui ambulatoriu va contribui la creșterea ponderii afecțiunilor rezolvate în afara spitalizării și ca o consecință, la reducerea presiunii existente asupra secțiilor din spital”, spun reprezentanții primăriei.

Urmare a modernizării ambulatoriului prin echiparea cu aparatură medicală modernă, va crește capacitatea de diagnostic și tratament a ambulatoriului, ceea ce va avea efecte inclusiv asupra numărului de pacienți care se vor prezenta pentru consultații la cabinetele medicale din Ambulatoriu.

„Dat fiind faptul că o parte dintre aceștia în prezent sunt consultați și tratați în secțiile spitalului și în spitale din centre mai mari (de exemplu, din municipiul Constanța), dar și că există specialități în structura aprobată a spitalului care nu au medici sau care nu au putut să-și desfășoare activitatea în ultimii 2-3 ani am estimat, pe baza statisticilor spitalului din perioada 2015-2018 că numărul beneficiarilor de infrastructură dotată va fi de 22.751 persoane”, mai arată administrația locală.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top