Actualitate

Centru de Zi din comuna Cerna, cu locuințe protejate, încă un pas în vederea realizării

Primăria comunei Cerna anunță intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru servicii sociale integrate prin dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități și crearea Centrului de zi Cerna, cu patru locuințe protejate și construire Centru Social P+1E în comuna Cerna.

Persoanele care doresc să transmită observații o pot face în scris, pe adresa registraturii primăriei. Aceasta este prima etapă în realizarea PUZ-ului, Urmează, în luna ianuarie 2022 dezbaterea publică a proiectului, la sediul administrației locale.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Tulcea va înființa în comuna Cerna un complex format dintr-un centru de zi și patru locuințe protejate destinate persoanelor adulte cu dizabilități.

Proiectul este posibil datorită Consiliului Local Cerna care a aprobat prin două Hotărâri de Consiliu Local transferul unor imobile către DGASPC Tulcea.

Printr-o Hotărâre de Consiliu Local Cerna, consilierii locali au aprobat în unanimitate acordul de principiu privind transmiterea din proprietatea Comunei Cerna în proprietatea Județului Tulcea, în vederea dării în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a trei loturi de teren, în suprafață de 1.000 mp – lot 2, 1.000 mp – lot 4 și respectiv 470 mp – lot 5, rezultând suprafața totală de 2470 mp, situate în intravilanul localității Cerna, comuna Cerna, T 56, CTD 1101 și a unei construcții edificate pe lotul 5, pentru construirea în Comuna Cerna a 4 locuințe protejate și a unui centru de zi.

Printr-o a doua Hotărâre, consilierii locali au aprobat transmiterea unor imobile din domeniul public al Comunei Cerna și din administrarea Consiliului Local al comunei Cerna, în domeniul public al Județului Tulcea.

„După preluare, imobilele se vor utiliza în vederea înființării în Comuna Cerna de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea a unui complex, format dintr-un centru de zi și maxim patru locuințe protejate, care vor contribui la dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități aflate în instituții rezidențiale de tip vechi cu un număr mare de beneficiari”, se arată în cuprinsul Hotărârii de Consiliu Local.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top