Actualitate

Rețelele de apă din Cobadin și Viișoara vor fi extinse cu bani de la bugetul local

Primăria comunei Cobadin va implementa proiectul „Extindere rețele apă în localitățile Cobadin și Viișoara”, un proiect finanțat cu bani de la bugetul local.

Conform caietului de sarcini, această investiție presupune executarea de lucrări pe străzile Gladiolei și Zorelelor din localitatea Cobadin (pe porțiunile pe care nu există rețele de apă la această oră) și străzile Zorelelor și Izvor din localitatea Viișoara.

Pe strada Zorelelor din Viișoara, conducta de apă se va extinde pe o lungime de 320 de metri, iar pe strada Izvor se va extinde pe o lungime de 230 de metri.

Pe fiecare stradă vor fi realizate și branșamente și cămine branșamente la rețeaua de apă.

Conform administrației locale, în clipa de față alimentarea cu apă a localităților Cobadin și Viișoara se realizează prin intermediul companiei RAJA SA, iar gospodăriile sunt alimentate cu apă prin conducte construite, parțial, prin proprietăți.

Durata de implementare a proiectului de extindere a rețelelor de apă este de 60 de zile, iar garanția acordată lucrărilor de către executant trebuie să fie de minimum 24 de luni de la data semnării procesului verbal de recepție.

Administrația locală estimează valoarea proiectului la aproximativ 300.000 de lei fără TVA, dintre care, cea mai mare sumă – aprox.185.000 de lei va merge către extinderea rețelei de apă din Viișoara.

De asemenea, trebuie menționat că Primăria Cobadin a depus la AFM – Administrarea Fondului de Mediu cererea de finanțare pentru proiectul de creștere a eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. Este vizată Casa Tineretului.

Investiția presupune îmbunătățirea izolației termice a clădirii (pereți exteriori, ferestre și uși exterioare, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste sol/subsol), precum și a altor elemente de anvelopă care închid spațiul condiționat al clădirii; introducerea, reabilitarea și modernizarea,  instalațiilor termice, a sistemelor de ventilare și climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv a sistemelor de răcire pasivă; utilizarea surselor regenerabile de energie (energia solară); achiziționarea, instalarea sistemelor inteligente pentru gestionarea și monitorizarea oricărui tip de energie pentru asigurarea condițiilor de confort interior; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, tehnologie LED.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top