Politic

Primăria nu joacă niciun rol în proiectul de regenerare urbană al Oil Terminal

Cele 38 de hectare din zona Gării CFR Constanța, ce aparțin Oil Terminal, vor face obiectul unui proiect de regenerare urbană.

Conform spuselor deputatului Forța Dreptei de Constanța, Bogdan Bola, “Primăria Constanța nu joacă nici un rol în afară de simplu ghișeu care emite niște avize și autorizații. Dezinteres total!”

Oil Terminal a anunțat de mult timp că vrea să încheie parteneriate pentru acest proiect ce vizează investiţii în sectorul rezidenţial (construirea de ansambluri de locuințe), investiții în sectorul public – privat (construirea de hoteluri, spaţii de birouri pentru sectorul privat cât şi pentru sectorul public, spaţii de retail şi logistică, săli de conferinţe, săli pentru practicarea sporturilor de performanţă şi de masă, spaţii recreaţionale, spaţii verzi, parcări), investiţii în sectorul producţiei de energie electrică din surse regenerabile (construire parc fotovoltaic și altele).

„Închipuiți-vă, discutăm despre 38 de hectare de teren situate chiar într-o zonă deosebită a orașului! De aceea am solicitat Primăriei Constanța să ne spună dacă a purtat măcar o discuție cu cei de la Oil Terminal cu privire la modul în care se va dezvolta această zonă, dacă „specialiștii” în urbanism ai primăriei au înaintat vreo opinie, dacă sunt implicați în vreun fel în viitorul acestui loc din oraș? Desigur, răspunsul este cel așteptat (și nedorit): NU!

Vergil Chițac dă dovadă, încă o dată, de lipsă de viziune, de lipsă de idei, de lipsă de implicare și de pricepere în administrarea acestui oraș. Sub ochii lui (dar și ai noștri) acolo se va construi și se va amenaja tot acel spațiu fără ca municipalitatea să aibă vreun cuvânt de spus. Mai grav este că nici constănțenii nu au habar de ce se va întâmpla în acea zonă!

Oare nu putea Primăria să devină partenerul Oil Terminal și să dezvolte acest proiect de regenerare urbană? Oare de ce Primăria lui Chițac nu a lansat o consultare publică privind acest subiect? Câte nu s-ar fi putut face pe cele 38 de hectare de teren….”, a conchis Bogdan Bola vizavi de acest subiect.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top