Politic

Părinții vor beneficia de concediu atunci când copilul este bolnav

Vești bune vin din partea parlamentarilor de la Forța Dreptei! Părinții vor putea beneficia, în sfârșit, de concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav până când copilul îndeplinește vârsta de 12 ani!

Acum un parlamentarii Forța Dreptei au depus în Parlament o inițiativă legislativă de mărire a vârstei – de la șapte la 12 ani – până la care părinții asigurați pot beneficia de concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav. Un proiect similar a fost depus și de către senatori USR, PNL, AUR si UDMR.

“Chiar dacă ne-am făcut temele corespunzător și textul propus era identic 100%, proiectul pe care l-am depus împreună cu colegii mei din Forța Dreptei a primit un raport negativ, iar proiectul susținut de către deputați și senatori USR, PNL AUR și UDMR a primit in aceeași zi raport favorabil. Așa a fost să fie!

Săptămâna aceasta proiectul meu a fost respins și la vot de către plenul Camerei Deputaților, dar măcar proiectul cu conținut identic al USR, PNL, UDMR și AUR a fost aprobat și trimis către promulgare către Klaus Iohannis. Însă important este că s-a reparat o mare nedreptate, indiferent de cum s-a ajuns acolo”, spune deputatul Forța Dreptei de Constanța, Bogdan Bola.

Concediul pentru îngrijirea copilului bolnav este unul dintre tipurile de concedii medicale de care pot beneficia ambii părinți dacă au îndeplinit stagiul de cotizare la sistemul public de asigurări sociale.

Tot Bogdan Bola a mai spus în acest context: “De ce 12 ani? Din discuțiile purtate cu medici specialiști, vârsta de 12 ani reprezintă perioada vieții în care o persoană s-a dezvoltat suficient atât fizic cât și cognitiv pentru a începe să aibă grijă de sine și considerăm că acest proiect va veni în sprijinul părinților care la acest moment întâmpină dificultăți.”

(Surse foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top