Politic

Bogdan Bola, vicepreședinte Forța Dreptei: Avertizez asupra riscului unui dezastru ecologic la Giurgiu, unde autoritățile vor înființarea unui crematoriu într-un cartier al municipiului

Ministerul Educației a fost amendat pentru bursele școlare

Deputatul Forța Dreptei, Bogdan Bola, a înaintat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și ministrului Sănătății, precum și Comisarului General al Gărzii de Mediu și prefectului județului Giurgiu o întrebare referitoare la condițiile construirii unui incinerator de deșeuri medicale în cartierul Istru din municipiul Giurgiu.

Demersul autorităților a revoltat locuitorii din zona afectată, care au reclamat faptul că autorizarea construirii unui astfel de incinerator, chiar într-o zonă locuită, încalcă dreptul constituțional la un mediu sănătos și echilibrat ecologic. De altfel, despre acest demers s-au arătat preocupate și autoritățile locale bulgare din localitatea Ruse, aflată în imediata proximitate, care au înaintat președintelui Consiliului județean Giurgiu un memoriu semnat de subprefectul districtului Ruse.

Organizația Forța Dreptei Giurgiu a declanșat o campanie de strângere de semnături la nivelul municipiului pentru a solicita autorităților locale să împiedice construirea incineratorului, care ar putea fi folosit și drept crematoriu pentru animale. Proiectul este cu atât mai controversat cu cât se urmărește dezvoltarea lui pe amplasamentul fostului combinat chimic, care a fost închis ca urmare a nivelul extrem de ridicat de poluare.

„Avertizez autoritățile locale și naționale asupra dezastrului ecologic pe care îl riscă cetățenii din municipiul Giurgiu, în special locuitorii cartierului în care ar urma să funcționeze acest crematoriu. În situația în care în ședința de joi a Consiliului Local nu va fi respinsă autorizarea construirii acestui crematoriu, voi solicita audierea părților implicate în cadrul Comisiei pentru mediu a Camerei Deputaților. Este inadmisibil ca punctul de vedere al comunității direct afectate de acest proiect să fie ignorat cu desăvârșire de autoritățile locale”, a declarat Bogdan Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top