Actualitate

Ansamblul Folcloric Golovița, al comunei Ceamurlia de Jos, a impresionat publicul din Turcia

Ansamblul Folcloric Golovița a participat în perioada 18-22 mai la Festivalul Internațional de Folclor desfășurat la Ayvalik – Turcia.

„Am reușit, din nou, să impresionăm publicul, de data aceasta pe cel din Turcia. Împărtășim cunoștințele din tradiția românească, chiar și pe alte continente. Reprezentăm Ceamurlia de Jos, reprezentăm Tulcea, reprezentăm România”, spun tinerii din ansamblu.

Profesorul Marian Coman este cel care-i coordonează și care a făcut posibilă prezența tinerilor din Ceamurlia de Jos în Turcia.

„Prietenul meu Salih Onsoy este directorul Festivalului. Este prima dată când mergem în Turcia unde am reprezentat Dobrogea cu muzică și dansuri tradiționale”, spune Marian Coman.

Festivalul desfășurat anul acesta la Ayvalik nu a fost un concurs, dar cu toate acestea, tinerii din Ceamurlia de Jos s-au întors acasă cu un trofeu de participare și cu promisiunea că vor fi invitați și în anii următori la eveniment.

„Mulțumim în mod special domului primar Dumitru Stan, cel care a făcut posibilă aceasta experiență”, adaugă reprezentanții Ansamblului.

Ansamblul ,,Golovița’’ din Ceamurlia de Jos a fost înființat în mai 2016, la inițiativa directorului Școlii Gimnaziale Ceamurlia de Jos Matei Laurențiu. Ansamblul este compus din 35 de membri și își desfășoară activitatea, în prezent, sub îndrumarea profesorului coregraf Coman Marian și grija primarului Dumitru Stan.

Ansamblul Golovița a ocupat în luna august 2022 primul loc la Festivalul Internațional de folclor pentru copii „Peștișorul de aur”. De asemenea, ansamblul a ocupat locul I la Festivalul Portului Dobrogean, organizat de Primăria comunei Casimcea (2018), a mai participat la Festivalul Bujorului, organizat de Primăria comunei Valea Nucarilor; Festivalul Borșului Pescăresc, organizat de Primăria comunei Jurilovca; Târgul de Toamnă, organizat de Consiliul Județean și Primăria municipiului Tulcea în piața Civică a orașului; Festivalul organizat în cinstea zilei satului de Primăria comunei Beștepe; Festivalul Portului Dobrogean organizat de Primăria comunei Casimcea (unde au ocupat locul I in anul 2019); Festivalul Internațional al Dunării, organizat în 2019 de Primăria municipiului Tulcea; Festivalul ,,Ziua Dobrogei”, organizat de Primăria comunei Jurilovca în anul 2019; Zilele Comunei Ceamurlia de Jos, organizate de Primăria Comunei Ceamurlia de Jos; Serbarea Câmpenească de la Vișina, organizată de Primăria comunei Jurilovca în anul 2019; Zilele Municipiului Tulcea, organizate de Primăria municipiului Tulcea în anul 2021.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top