Actualitate

Primăria Mangalia reabilitează trotuarele din cartierul Coloniști

Primăria Mangalia a început lucrările construire, reabilitare și modernizare a trotuarelor din ”Coloniști”, un cartier de case, după finalizarea procedurilor de licitație. Investiția se va realiza cu bani obținuți printr-un împrumut obținut de Primăria Municipiului Mangalia pentru lucrări de infrastructură.

Proiectul de reabilitare a trotuarelor în acest cartier prevede lățirea (unde este cazul) și asfaltarea trotuarelor, precum și construirea acestora, acolo unde ele nu există, pe toate străzile supuse modernizării. De asemenea, se vor amenaja spațiilor verzi din perimetrul acestora. În acest proiect se va interveni pe următoarele străzi: Munteniei, Gheorghe Nețoi, Oprea Crușoveanu, Ion Mecu, G-ral Vârtejanu, G-ral Boerescu, Crinului, Bd-ul Callatis, M.I.Dobrogeanu, Horia, Cloșca și Crișan, Gării, 1 Mai, Dumitru Ana, Gheorghe Doja, Simion Bărnuțiu, Maior Giurăscu, Ezerului, Walter Mărăcineanu, Avram Iancu, Maior Șonțu, Moldovei, Basarabiei, Crișanei, Transilvaniei, Transilvaniei Alee, Panduri, Griviței, Bucovinei, Demetrios Callatianul, Sf. Apostol Andrei, Maramureșului, Banatului, Olteniei, Mărăști, 1Mai, 9 Mai, Anton Pann, Alee Anton Pann, 11 Iunie 1848, Mihai Viteazu, Alee Acces 1, Alee Acces 2.

Această investiție era așteptată de mai mult timp de către locuitorii din zonă, fapt ce a reieșit din întâlnirile pe care aceștia le-au avut cu primarul Radu Cristian. În urma discuțiilor, s-a decis elaborarea documentațiilor necesare demarării proiectului de reabilitare și modernizare a trotuarelor din ”Coloniști”.

Primarul Radu Cristian a declarat că în acest cartier, nu s-au mai făcut investiții de peste 20 de ani, iar reabilitarea trotuarelor trebuia să se realizeze cu mult timp în urmă. Există numeroase străzi care nu au avut trotuare niciodată și nicio administrație locală nu s-a preocupat de domeniul public din acest Coloniști, și din cauza fostei Administrații a Domeniului Public și Privat al orașului, (ADPP), aflată în administrarea Consiliului Local. În urma numeroaselor reclamații din partea cetățenilor față de modul în care era gospodărit orașul, Primarul Radu Cristian a hotărât preluarea acestei activități la Primărie, iar începând cu 2017, de domeniul public se ocupă Direcția GUSUP.

Primarul a mai promis a mai spus că vor continua și lucrările de asfaltare a străzilor din cartierul ”Coloniști”, după finalizarea lucrărilor de racordare la rețeaua de gaze. „Deocamdată, pe multe străzi încă se fac săpături la șanțuri pentru racordarea la rețeaua de gaze. De aceea, nu putem interveni, acum, cu asfaltarea. După încheierea lucrărilor de racordare, vom intra și în cartierul Coloniști cu reabilitarea străzilor, acolo unde nu am intervenit încă. De altfel, în toate cartierele orașului vor avea loc ample lucrări de sistematizare, fie cu bani din bugetul local, fie cu fonduri europene sau guvernamentale”, a mai spus primarul Mangaliei.

Precizăm că, în prezent, Primăria Mangalia are în implementare mai multe proiecte cu bani europeni, printre care: cel de modernizare a staţiunilor Saturn și Neptun-Olimp, de reabilitare a falezei Mangalia – Saturn, un altul de restaurare a Bisericii „Sf. Gheorghe” (monument istoric), dar și cel de modernizare a Pieței Republicii din localitate, respectiv de asfaltare a unui număr de 17 străzi din localitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top