Opinii

Primăria Hârşova aşteaptă investitori

Primele investiţii care vor scoate Hârşova din noroiul în care localitatea a fost aruncată de fosta administraţie, încep să răsară ca ciupercile după ploaie. Tudor Nădrag, primarul oraşului, şi-a ţinut până acum toate promisiunile faţă de oamenii care şi-au pus încrederea în el.

 

Un articol de Andreea PAVEL

O primă iniţiativă a fost aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Local din anul 2008, 170-24.12.2008, iniţiativă care face referire la închirierea unei suprafeţe de teren, în vederea instalării unui stâlp de măsurare a intensităţii vântului.

Suprafaţa care măsoară 3000 mp de teren arabil extravilan este inclusă în domeniul privat al Hârşovei. Edilul Tudor Nădrag consideră că orice investiţie este vitală pentru locuitorii oraşului, atât timp acestea aduc bani la bugetul local şi locuri noi de muncă pentru hârşoveni. Terenul va fi închiriat de SC Generation Eolica Dacia SRL Bucureşti timp de un an de zile, în scopul de a monta un stâlp de măsurare a intensităţii vântului. În proiectul de hotărâre al Consiliului Local Hârşova este prevăzut următorul lucru: “Chiria datorată pentru terenul prevăzut este de 1.500 euro /an. Pentru întârzieri se percep majorări, potrivit legii. Chiriaşul va achita şi celelalte impozite şi taxe prevăzute de lege”.

În unanimitate, consilierii au aprobat de asemenea şi ca terenul, care se întinde pe o suprafaţă de 32,77 ha, în perioada în care este închiriat de administraţia locală, să nu poată fi vândut, închiriat, ori concesionat.

După cum este bine ştiut, din păcate, lipsa locurilor de muncă este principala problemă cu care se confruntă hârşovenii. În acest context, în ceea ce priveşte prima investiţie imortantă, primarul Tudor Nădrag a declarat pentru presa constănţeană: „Proiectul pe care l-am aprobat la sfârşitul lunii decembrie este unul foarte important pentru creşterea nivelului de trai al locuitorilor din Hârşova, din două motive: mai multe locuri de muncă şi mai mulţi bani la bugetul local. Proiectul acesta nu este singurul care corespunde din cele două puncte de vedere. Anul trecut am mai scos la licitaţie un teren cu 24 de amplasamente pentru o altă investiţie, turbine eoliene la o societate din Grecia; 3.000 euro /an/amplasament şi 1,5 % din producţie/an, asta însemnând aproximativ 72.000 euro din această închiriere pentru mai puţin de un hectar”, a menţionat Tudor Nădrag.

Şeful administraţiei hârşovene se mai poate lăuda, de asemenea, şi cu alte proiecte pentru modernizarea şi îmbunătăţirea nivelului de trai al locuitorilor, în viitorul apropiat. Spre exemplu, o fabrică de confecţii metalice care va aduce cu sine aproximativ 100 locuri de muncă şi construirea de către o firmă americană a unei fabrici de biodiesel care va aduce alte locuri de muncă şi bani pentru bugetul local.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top