Energie si dolari

Clienţii acuză Volksbank de reclamă mincinoasă

Abuzul băncilor continuă!

Site-ul www.urbaniulian.ro prezintă cazul unui client Volksbank, care acuză banca de reclamă mincinoasă. Ionuţ Emanuel Boboc are un credit ipotecar din august 2008.

Un articol de Andreea PAVEL

Acesta a fost informat că dobânda este fixă, motiv pentru care, probabil, a şi ales această bancă, dar în ciuda acestui lucru scadentarul a fost modificat de trei ori, până în prezent. Bobc susţine că ultima modificare s-a făcut prin majorarea comisionului de rezervă de la 17 luni la 29. Totuşi, conform contractului încheiat cu banca, la pagina 2, punctul 5, litera (g) sunt prevăzute următoarele: ”Comision de rezervă: 1,85% p.a., calculate conform pct. 3.11.- ”Comision de rezervă” din Condiţiile generale ale prezentei Convenţii şi datorat lunar, la scadenta anuităţilor prevăzute la pct. 6- Rambursare de mai jos. Comisionul de rezervă se aplică pentru o perioadă de maxim 24 de luni, începând cu data utilizării creditului, dar cel mai târziu până la data de 31.12.2008”. Conform spuselor clientului, tot în contract mai era menţionat faptul că banca îşi rezervă dreptul de a modifica în mod corespunzător valoarea sau perioada de aplicare a acestui comision, în cazul în care obligaţiile sau condiţiile impuse de Banca Naţională a României cresc/se diminuează/se elimină. Emanuel Boboc susţine că pe data de 28.11.2008 a fost înştiinţat în scris de către Volksbank următoarele: comisionul de rezervă avea să se prelungească de la 17 luni la 29 (peste cele 24 luni maxim legale impuse de BNR), primind în acelaşi timp şi un nou scadentar cu această modificare. De reamintit este faptul că, în baza clauzelor contractuale, Volksbank îşi rezervă dreptul de a mări acest comision doar daca BNR impune acest lucru. Însă, conform spuselor lui Boboc, Banca Naţională a României nu a majorat acest comision. Totodată în scrisoare este menţionat şi următorul lucru: ”Dorim să precizăm totodată faptul că, desigur, prelungirea ce v-a fost adusă la cunoştinţă, nu a fost niciodată solicitată de către vreo autoritate publică şi, în niciun caz determinată de către politica Băncii Naţionale a României”. Cu alte cuvinte, clientul a fost înştiinţat în modul cel mai evident că s-a hotărât încălcarea contractului semnat şi totodată trecerea peste normele impuse de BNR.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top