Actualitate

Primăria Grădina a ecologizat Cheile Dobrogei. Continuă și implementarea unor proiecte importante

Luna aprilie a fost, pentru reprezentanții administrației locale a comunei Grădina, plină de evenimente care au privit nu doar continuarea implementării unor proiecte, ci și măsuri pentru protejarea mediului înconjurător.

Aici se înscrie acțiunea de ecologizare a Cheilor Dobrogei, o acțiune demarată la inițiativa primarului Gabriela Iacobici la care au participat zeci de persoane (elevi, angajați ai primăriei sau localnici).

Cheile Dobrogei este o Arie de Protecţie Specială Avifaunistică din judeţul Constanţa, fiind amplasată pe versantul drept al văii Casimcea, la aproximativ 45 de kilometri NV de municipiul Constanţa, spre comuna Mihail Kogălniceanu.

Peisajele sunt de o frumuseţe rară, având şanţuri naturale şi chei ce brăzdează malurile abrupte ale văii, peşteri săpate în calcar, cu specii de plante deosebite. Aici au existat şi descoperiri arheologice importante. Recifii Jurasici Cheia (sau Masivul Geologic Cheia) sunt rezervaţie naturală de interes naţional.

Administrația locală a comunei Grădina a continuat și lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere prin asfaltarea unor drumuri comunale.

Aproape finalizat este și proiectul construirii unui dispensar medical în Cheia, un proiect început în urmă cu doi ani. Investiția a prevăzut construirea unui imobil nou, ce este amplasat într-o zonă neinundabilă.

Proiectul privind „Execuție imobil -Dispensar- în localitatea Cheia, comuna Grădina, județul Constanța” s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.

Dispensarul va avea cabinete medicale, sală de așteptare, grupuri sanitare. Primarul Gabriela Iacobici asigură că, după finalizarea lucrărilor din fonduri de la bugetul local se vor dota cabinetele cu mobilier și aparatură medicală. 

Conform proiectului tehnic, construcţia rezultată are formă regulată, înscriindu-se într-un dreptunghi, regimul de înălţime parter și o suprafaţă construită  de 352,60 mp.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top