Actualitate

Primăria Cumpăna vrea să modernizeze peste 7 km de drumuri cu bani guvernamentali

Administrația locală a comunei Cumpăna, județul Constanța, a finalizat partea de documentație a proiectului de modernizare a peste 7 kilometri de drum și urmează depunerea lui în vederea obținerii finanțării guvernamentale.

În ședință de Consiliu Local, consilierii comunei Cumpăna au aprobat cererea de finanțare pentru proiectul „Modernizare străzi în Comuna Cumpăna, 7,2 km” în vederea depunerii acesteia în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

S-a aprobat și devizul general al investiției, acesta având o valoare de 23,9 milioane de lei, adică 4,9 milioane de euro.

Consilierii locali au decis că se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din fondurile Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

De asemenea, Consiliul Local Cumpăna a aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici și asigurarea finanțării pe categorii de cheltuieli de la bugetul de stat și bugetul local a obiectivului de investiții „modernizare și reabilitare străzi, comuna Cumpăna, pe o distanță de 10,7 km”.

Valoarea totală a obiectivului, în urma actualizării restului de executat, este de 9,5 milioane de lei (inclusiv TVA), echivalentul a 2,1 milioane de euro. Din această sumă, 8,2 milioane de lei sunt asigurați de la bugetul de stat, iar restul sumei este asigurată de la bugetul local.

Și pentru proiectul „Modernizare drumuri acces Campus Școlar 8 km, revizia 2” au fost actualizați indicatorii tehnico-economici. Astfel, valoarea actualizată a obiectivului de investiții este de 7,11 milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 6,81 milioane de lei sunt asigurați de la bugetul de stat, restul fiind contribuția de la bugetul local al comunei.

Consilierii locali au aprobat și actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Modernizare și reabilitare străzi 10,7 km, revizia 1”. Valoarea totală actualizată a investiției este de 9,93 milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 9,71 milioane de lei sunt finanțați de la bugetul de stat, iar diferența este de la bugetul local.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top