Actualitate

Primăria Frecăței a semnat contractul de furnizare a echipamentelor IT și tabletelor pentru elevi

200 de tablete, 30 de laptopuri, 7 table interactive și alte echipamente IT vor fi achiziționate de Primăria Frecăței, județul Tulcea, prin intermediul unui proiect guvernamental. Contractul pentru furnizarea acestor echipamente a fost semnat în luna octombrie.

Primăria Frecăței a achiziționat cu suma de 410.000 de lei următoarele:

  • TABLETE – 200 de bucăți, cu abonament lunar la internet pe o perioadă de minim 24 luni, inclus
  • LAPTOP – 30 de bucăți
  • SISTEM ALL IN ONE – 7 bucăți
  • CAMERA WEB CONFERINȚĂ – 7 bucăți
  • PROIECTOR – 7 bucăți
  • ECRAN DE PROIECȚIE – 7 bucăți
  • TABLĂ INTERACTIVĂ – 7 bucăți
  • ROUTER WIRELESS – 4 bucăți

Primăria Frecăței a achiziționat aceste echipamente necesare desfășurării activității didactice proiectul prin Programul Operațional Competitivitate „Creșterea accesului elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Comuna Frecăței la procesul de învățare în mediul on-line”.

Accesul la internet se va asigura printr-un operator de telefonie mobilă care asigură acoperire  3G/4G    la nivelul întregii comune în baza unui acord de asociere sau acord de subcontractare cu un operator de telefonie mobilă, în cazul în care cel care a câștigat achiziția nu este operator de telefonie mobilă.

Guvernul României a pus la dispoziția unităților administrativ-teritoriale acest proiect pentru finanțarea echipamentelor IT necesare învățământului online, în contextul pandemiei de COVID-19. Investițiile sunt menite să asigure buna desfășurare a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice.

Măsura are în vedere dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top