Actualitate

Continuă lucrările la dispensarul uman din Comuna Comana

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL), Comuna Comana a primit aproximativ 660.000 de lei pentru realizarea proiectului de reabilitare și extindere a dispensarului uman.

Primarul Ion Adam spune că lucrările sunt în execuție la dispensar, dar și pentru alte investiții administrația locală a lucrat la partea de studii de fezabilitate.

De asemenea, primăria Comana a reușit să repare Căminul Cultural și să amenajeze un parc cu fonduri de la bugetul local și de la Consiliul Județean Constanța. Au achiziționat și un buldoexcavator pentru activitățile pe care angajații primăriei le desfășoară.  

„S-au scumpit materialele de construcții și am fost nevoiți să cerem o suplimentare de fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Deocamdată că nu am primit un răspuns”, spune primarul.

În vederea viitoarelor proiecte pe care vrea să le depună, administrația condusă de Ion Adam a realizat intabularea tuturor străzilor din comuna Comana și studiul geotehnic al acestora. „Suntem gata să trecem la muncă (depunerea de noi proiecte) în funcție de ce noi axe de finanțare o să apară”, spune primarul.

Tot în derulare se află și proiectul de racordare la rețeaua de apă potabilă a locuitorilor. Pentru acest obiectiv a fost nevoie de instalarea unei conducte de apă de la Comana la Tătaru (4 kilometri). „La Tătaru apa nu este bună de băut și de aceea am fost nevoiți să tragem apa de la Comana. Noi suntem și o zonă preponderent agricolă, iar apa este o necesitate”, explică Ion Adam.

Edilul își pune mari speranțe în mult-discutatul PNDL 3 (Anghel Saligny) deoarece și-ar dori fonduri pentru asfaltarea străzilor comunale. „Deși ne dau câte patru milioane pentru o comună, prioritatea noastră este drumul Comana-Tătaru și cel din satul Pelin. La drumul din Pelin lucrăm acum la pietruirea lui pentru a se putea menține un acces cât de cât adecvat”, spune primarul.

Acesta arată că repararea și asfaltarea drumurilor este o prioritate, mai ales că pe multe din acestea circulația se face cu greutate deoarece au fost executate lucrări de canalizare.

Comuna Comana este situată în sudul judeţului Constanţa învecinându-se la Nord şi Est – comuna Amzacea, la Sud – comuna Albeşti, la Vest – comuna Chirnogeni. Comuna este străbătută de Drumul Naţional DN 38 Constanţa – Negru Vodă. În componența comunei intră satele: Comana (reședință), Tătaru și Pelinu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top